preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 21. 10. 2008. 00:00 | RSS

Počelo glasanje publike u sklopu Webfestivala 2008

Završio je prvi krug glasanja Ocjenjivačkog suda na natjecanju Webfestival 2008, čime započinje finalni odabir najboljih webova škola objavljenih u CARNetovom CMS-u za škole. Prema odabiru Ocjenjivačkog suda Webfestivala 2008, od 450 škola, koliko ih je bilo na početku natjecanja, u drugi krug je ušla 91 škola.

Nagrade će biti dodijeljene školama koje su prednosti weba i CMS-a najbolje prilagodile potrebama svih svojih korisnika i tako unaprijedile korištenje Interneta na svojoj ustanovi. Za svoje favorite može glasati i publika putem web forme dostupne na stranici http://webfestival.skole.hr/glasanje/publika. Pobjednicima prema odabiru Ocjenjivačkog suda i publike, vrijedne će nagrade biti dodijeljene u 11. studenog 2008. na Webfestival događanju u sklopu CUC konferencije.

Beta testeri CARNetovog CMS-a za škole

Ove se godine Webfestival bavi webovima škola izrađenim u CARNetovom CMS-u. CMS (eng. Content Management System) je sustav za upravljanje sadržajem koji korisnicima omogućava kreiranje i obnavljanje sadržaja web stranica, najčešće izravno kroz web preglednik. CARNetov CMS za škole je sustav razvijen i dizajniran posebno za potrebe škola, a omogućava jednostavno kreiranje i ažuriranje web stranica, bez velikih tehničkih predznanja. U razvoju sustava je sudjelovalo i 8 nastavnika iz osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske. Nastavnici su dobrovoljno i bez naknade sudjelovali u testiranju sustava u različitim fazama njegova razvoja, dajući povratne informacije i izravno doprinoseći podizanju kvalitete CMS-a za škole. Više o Webfestivalu 2008 i CMS-u saznajte na adresi http://webfestival.carnet.hr.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju