preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 19. 2. 2003. 00:00 | RSS

Bežični Internet u NSK-u

Korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice uskoro će biti ponuđena nova usluga - posuđivanje prijenosnih računala s pristupom Internetu. Zajednički projekt CARNeta i NSK-a bit će predstavljen u petak, 21. veljače, u sklopu Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

U sklopu Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u petak 21. veljače s početkom u 12 sati bit će predstavljen zajednički projekt Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet i Nacionalne i sveučilišne knjižnice pod nazivom "Bežični Internet u NSK". Ovim je projektom realizirana lokalna računalna mreža temeljena na bežičnoj tehnologiji te je korisnicima NSK-a ponuđena nova usluga - posuđivanje prijenosnih računala s pristupom Internetu.

Ova će usluga studentima i drugim korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice na jednostavan način omogućiti unajmljivanje prijenosnih računala koja će biti moguće koristiti na prvom, trećem i četvrtom katu Knjižnice. Računala će se posuđivati radnim danom od 9 do 20 sati, subotom od 9 do 14 uz predočenje članske iskaznice. "Bežični Internet u NSK", nova usluga ovakve vrste u Hrvatskoj, uvelike će olakšati korištenje svih usluga Knjižnice kao i uporabu Interneta te podići kvalitetu studiranja, znanstvenog i drugog rada.

Sanja Prijatelj

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju