preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 25. 2. 2003. 00:00 | RSS

Predstavljena bežična usluga u NSK-a

Usluga pod nazivom "Bežični Internet u NSK" predstavljena je u petak, 24. veljače, uz bogat kulturno-umjetnički program u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Predstavljanje ove, u svijetu jedinstvene usluge, upriličeno je povodom Dana NSK-a.

Nova usluga pod nazivom "Bežični Internet u NSK", nastala suradnjom CARNeta i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, predstavljena je u petak, 24. veljače, uz bogat kulturno-umjetnički program u prostorijama NSK-a povodom dana te ustanove. NSK-a na čelu s ravnateljem Josipom Stipanovim, udomaćila je uvažene goste predvođene ministrom znanosti i tehnologije Gvozdenom Flegom i ravnateljicom CARNeta Jasenkom Gojšić.

Oni su zajedno s brojnim uzvanicima prvi isprobali prednosti ove, u svijetu jedinstvene usluge. Podsjetimo da je ovim je projektom realizirana lokalna računalna mreža temeljena na bežičnoj tehnologiji te je korisnicima NSK-a ponuđena nova usluga - posuđivanje prijenosnih računala s pristupom Internetu. U sklopu projekta nabavljeno je 30 prijenosnih računala te 10 mrežnih kartica za korisnike s vlastitim računalom.

Pripremljen je i sustav za on-line rezervaciju, sustav za posudbu računala i pasivna mrežna oprema. Sve informacije o ovoj usluzi možete dobiti na adresi http://bezicno.nsk.hr/. Na istoj je adresi moguće obaviti i on-line rezervaciju prijenosnih računala.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju