preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 3. 3. 2003. 00:00 | RSS

Povećanje broja modemskih ulaza

Korisnicima CARNetovog sustava modemskih ulaza (CMU) najavljujemo da će u skorom razdoblju doći do povećanja kapaciteta ulaza za cijelu Hrvatsku.

Korisnicima CARNetovog sustava modemskih ulaza (CMU) najavljujemo da će prema već sklopljenom ugovoru s Hrvatskim Telekomom u skorom razdoblju doći do povećanja kapaciteta ulaza za cijelu Hrvatsku. Tijekom ove godine je, zbog uočene potrebe, plan ostvariti udvostručenje sadašnjeg broja što će individualnim korisnicima omogućiti jednostavniji pristup Internetu. Radovi koji će omogućiti povećanje broja ulaza započinju već danas, 3. ožujka, u vremenu od 8:00 do 16:00 sati i to na telekomunikacijskim kapacitetima za regije Slavonije, središnje Hrvatske i grada Zagreba. U navedenom vremenu mogući su kraći ispadi sustava za spomenute regije odnosno rad sa smanjenim kapacitetom. Po isteku radova broj modemskih ulaza bit će povećan i to: * za grad Zagreb i središnju Hrvatsku za 480 ulaza * za slavonsku regiju za 120 ulaza.

Ukupni broj raspoloživih ulaza ovom će se akcijom povećati na 2760. Podsjećamo da je spajanje na Internet preko CARNeta ostvarivo na dva načina: - preko ustanova članica povezanih u CARNet mrežu - pojedinačno, putem CMU-a. Korisnici koji koriste modemske ulaze, spajaju se pomoću jedinstvenog telefonskog broja za područje cijele Hrvatske (076 76 76 76) te ne plaćaju pretplatu CARNetu, odnosno, snose samo trošak telefonskih impulsa HT-u po najpovoljnijoj tarifi: - od 7 do 19 sati: 3,66 kn po satu - od 19 do 7 sati: 1,83 kn po satu (nedjeljom i praznikom vrijedi jeftinija tarifa; u cijenu je uključen PDV). Više informacija o samoj usluzi i pravu na korištenje potražite na adresi: http://www.carnet.hr/pristupinternetu.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju