preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 5. 3. 2003. 00:00 | RSS

Nova CARNet učionica

U prostorijama CARNeta u Zagrebu (Josipa Marohnića bb) otvorena je nova, suvremeno opremljena učionica namijenjena školovanju treće generacije polaznika Cisco akademije mrežnih tehnologija.

Nova, suvremeno opremljena učionica namijenjena školovanju treće generacije polaznika Cisco akademije mrežnih tehnologija, u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, otvorena je danas, 5. ožujka, u prostorijama CARNeta, u Sveučilišnom računarskom centru (SRCE) u Zagrebu, Josipa Marohnića bb. Nova učionica sadrži ukupno 16 radnih mjesta i 2 kompleta opreme, jedan za osnovni nastavni program Cisco akademije (CCNA) i jedan za novi napredni (CCNP) nastavni program iste akademije.

Otvorenje ove učionice veoma je značajno za polaznike i predavače akademije i ovom prilikom se zahvaljujemo tvrtki Recro-net i Fakultetu elektrotehnike i računarstva na ustupljenim prostorima i uspješnoj suradnji tijekom prethodnih godina. Novi bi prostor trebao omogućiti još bolji i kvalitetniji rad polaznika, prvenstveno zbog toga jer svaki polaznik radi na svom računalu. Glavni cilj akademije je izobrazba stručnjaka u području mrežnih tehnologija kojih, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, nedostaje. U sklopu nastave polaznici se osposobljavaju za dizajniranje, izgradnju i održavanje računalnih mreža. Program je namijenjen učenicima srednjih škola, studentima veleučilišta i sveučilišta te drugim osobama zainteresiranim za mrežne tehnologije. Unutar ove, treće generacije CCNA polaznika 25 njih trenutno pohađa treći od ukupno četiri semestra osnovnog programa. Oni predavanja, koja se se odvijaju utorkom i četvrtkom, pohađaju u dvije dnevne grupe - ujutro i popodne. Novi, napredni program Cisco akademije nastavlja se na osnovni i obuhvaća četiri semestara te njegovih 16 polaznika trenutno je počelo s pohađanjem šestog semestra.

Predavanja se također odvijaju u dva dnevna termina, ujutro i popodne, ali ponedjeljkom i srijedom. Za jesen CARNet najavljuje još jedan program unutar akademije tako da će ova nova, danas otvorena učionica, biti u pogonu cijeli tjedan. Više informacija o radu CARNetove Cisco akademije možete dobiti na adresi: http://www.carnet.hr/camt/.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju