preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 10. 2008. 00:00 | RSS

Prelazak s WebCT-a na Moodle

CARNet je nakon višegodišnje uporabe komercijalnog programa za udaljeno učenje - WebCT - svojim korisnicima odlučio na korištenje ponuditi drugi, nekomercijalni sustav za upravljanje nastavom - Moodle.

Uzimajući u obzir kompleksnost prelaska na drugi sustav CARNet će WebCT licencu produžiti i na akademsku godinu 2008./2009., zaključno s 30.09.2009.godine.

Svim korisnicima WebCT-a CARNet će pružiti tehničku podršku u postupku prijelaza te prebacivanja podataka na sustav Moodle. Prijenos podataka bi trebao biti gotov do isteka licence tj. do 30.09.2009. godine.

Pristup Moodleu omogućen je isključivo korisnicima iz akademske i istraživačke zajednice koji imaju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr te učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji imaju elektronički identitet u  okviru HUSO sustava.

Sustav Moodle dostupan je na stranicama: http://moodle.carnet.hr.

Za pristup Moodle-u koristi se puni oblik oznake, odnosno id_korisnika@oznaka_ustanove npr. ihorvat@carnet.hr ili za oznake iz sustava škola ivan.horvat@skole.hr dok se skraćeni oblik oznake i dalje koristi isključivo za pristup WebCT-u.

Sva pitanja vezana za Moodle možete uputiti e-mailom na moodle@carnet.hr.

Prednosti novog programa su velike te držimo da će svi naši korisnici biti zadovoljni ponuđenim rješenjem.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju