preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 2. 4. 2003. 00:00 | RSS

E-časopis po 13. put

Od 28. ožujka na adresi http://edupoint.carnet.hr/casopis pročitajte novi, 13. broj elektroničkog časopisa Edupoint. U njemu možete saznati koja je uloga mentora u angažiranju i zadržavanju polaznika online tečaja, kao i mnoge druge zanimljivosti.

Od 28. ožujka na adresi http://edupoint.carnet.hr/casopis možete pročitati novi, 13. broj elektroničkog časopisa Edupoint koji, da podsjetimo, izlazi redovito kao e-glasilo CARNetovog edukacijskog centra Edupoint. Jeste li znali da i do 75% polaznika ponekad odustane od online tečaja prije njegova kraja? Kod nekih drugih tečajeva na mreži taj je postotak oko 5%. U čemu je razlika? U novom broju Edupointa saznajte koja je uloga mentora u angažiranju i zadržavanju polaznika.

Tu ulogu u svom članku pod nazivom Kako zadržati polaznike online tečajeva, objašnjava gospodin Gerard A. Prendergast, voditelj obrazovnog programa za Obrazovne sustave Abacus (Abacus Learning Systems). Gospodin Prendergast je 24. i 25. veljače na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu vodio Radionicu osnovama e-learninga. O tome kako je protekla radionica, možete pročitati u osvrtu izašlom u ovom broju časopisa. Također u ovom izdanju možete pročitati kako je stvarno izgledalo izvođenja kolegija na Izvanrednom studiju knjižničarstva u Zadru putem Interneta. Pripreme za organizaciju i izvođenje tog ambicioznog projekta bile su najavljene u drugom broju časopisa Edupoint prije nešto više od godinu dana. Kao i uvijek, podsjećamo da je časopis otvoren za sve one koji žele pisati o primjeni IT- a u edukaciji. Uskoro će svjetlo dana ugledati i tiskano izdanje koje će obuhvatiti pregled elektroničkih izdanja.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju