preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 8. 4. 2009. 00:00 | RSS

CARNet preuzeo izgradnju i nadzor CARNet mreže

Obavještavamo vas da je dana 06. travnja 2009. godine Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u potpunosti preuzela operativno obavljanje poslova izgradnje i održavanja CARNet mreže. U okviru svoje redovite djelatnosti te poslove su preuzeli djelatnici i suradnici CARNetovog Odjela mrežne infrastrukture.

Sukladno tome, mijenjaju se i kontakt podaci Mrežnog operativnog centra CARNet mreže (Network Operations Center - NOC).

Novi kontakt podaci su:

1.    kontakt telefon: 0800 227638 (0800 CARNet);
2.     e-mail: helpdesk@carnet.hr.

Podsjećamo, mreža CARNet je privatna mreža hrvatske akademske i znanstveno-istraživačke zajednice te ustanova iz sustava osnovnog i srednjeg školstva. Mrežnu infrastrukturu posjeduje CARNet ustanova, a vodove unajmljuje od niza davatelja telekomunikacijskih kapaciteta. CARNet mreža je primjer WAN mreže (Wide Area Network – mreža rasprostranjena na većim udaljenostima) putem koje se članice CARNeta diljem Hrvatske povezuju u kompaktnu informacijsko-komunikacijsku cjelinu, te svojim korisnicima omogućava povezivanje sa drugim mrežama uključujući i Internet. Vezu na Internet CARNet mreža ostvaruje kroz pan-europsku akademsku i istraživačku mrežu GEANT, trenutačnom brzinom veze od 10 Gbit/s.

Ujedno koristimo priliku da se zahvalimo kolegama iz Sveučilišnog računskog centra – Srce, kojima je CARNet dulji niz godina povjeravao poslove izgradnje i održavanja CARNet mreže, na profesionalnom i kvalitetno odrađenom poslu.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju