preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 22. 4. 2003. 00:00 | RSS

Nova generacija Cisco predavača

Svečanom promocijom održanom 18. travnja završilo je školovanje predavača Cisco akademije mrežnih tehnologija obrazovanih u CARNetu, regionalnoj Cisco akademiji. Program je završio 31 predavač iz 9 lokalnih akademija.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu svečanom promocijom održanom 18. travnja završilo je školovanje predavača Cisco akademije mrežnih tehnologija u CARNetu, regionalnoj Cisco akademiji. Akademiju je završio 31 predavač iz 9 lokalnih akademija koje, osim u Zagrebu, djeluju u Splitu, Dubrovniku i Osijeku. Nastava se sastojala od jednog organizacijskog tečaja o radu same akademije te od 4 stručna modula na kojima su se budući predavači obrazovali za predavanje gradiva o dizajniranju, gradnji i održavanju računalnih mreža.

Podsjećamo, Cisco akademija mrežnih tehnologija (Cisco Networking Academy) pokrenuta je u SAD-u 1997. godine zbog školovanja stručnjaka za računalne mreže, ali i kao potpora sveučilištima u održavanju njihovih mreža. Trenutno u 149 zemalja svijeta djeluje 10 371 Akademija s 437 687 polaznika. Program Cisco akademije mrežnih tehnologija u Hrvatsku je 2000. godine uveo CARNet i time postao prva regionalna akademija, zadužena za pokretanje lokalnih akademija na području cijele države. Dodatne informacije o radu Cisco akademiji pronađite na http://www.carnet.hr/camt/ .

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju