preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 29. 6. 2009. 00:00 | RSS

Prezentacija Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta

Danas, 29. lipnja 2009. godine, u velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (Donje Svetice 38, Zagreb), s početkom u 11:00 sati, održana je prezentacija Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISPVU).

Uvodnu riječ na prezentaciji održao je ministar znanosti, obrazovanja i športa, prof. dr. sc. Dragan Primorac.

NISPVU je informatički sustav koji će od slijedeće godine maturantima zainteresiranima za nastavak školovanja na visokoškolskoj razini značajno olakšati prijavu i upis na visoka učilišta. 

Zahvaljujući državnoj maturi i NISPVU, maturanti će od slijedeće godine tako moći sve radnje oko upisa na željena visoka učilišta obaviti u vlastitoj školi - od iskazivanja interesa za odabrane studije, preko polaganja ispita državne mature (kao zamjene za prijemne ispite), pa do samog upisa na visoka učilišta u skladu sa svojim uspjehom na ispitima državne mature i iskazanim zanimanjem za studijske programe.

NISPVU će učenicima omogućiti brz i izravan uvid u rezultate koje su postigli na ispitima državne mature, detaljan izračun bodova za svaki prijavljeni studijski program prema pravilima koja propisuju sama visoka učilišta, kao i uvid u položaj kojega zauzmu na rang listama za svaki od studijski program za koje su iskazali zanimanje.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju