preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 18. 5. 2003. 00:00 | RSS

Radionica o H.323 videokonferencijskom standardu

Radionica pod nazivom H.323 Videoconferencing: Service Coordinator Training, kao predkonferencijsko događanje u okviru međunarodne mrežne konferencije TNC&CUC 2003 započela je 19. svibnja.

U organizaciji europske udruge akademskih mreža TERENA-e i Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet od 19. do 22. svibnja u Zagrebu se održava ugledna međunarodna konferencija o mrežnim tehnologijama. U okviru zajedničke konferencije CARNeta i TERENA-e, održat će se mnoga izvankonferencijska događanja. Jedno takvo događanje je i cjelodnevna radionica pod nazivom H.323 Videoconferencing: Service Coordinator Training namijenjena administratorima videokonferencijskih mreža okupljenima oko TERENA-e. Radionica je započela već danas, i prije službenog otvaranja konferencije koju će sutra otvoriti ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego. H.323 standard je skup pravila koja, pojednostavljeno rečeno, propisuju videokonferencijske prijenose preko Interneta.

CARNet kao hrvatska akademska mreža sustav videokonferencija koristi od 1995. godine, a 2001. godine uspostavio je cjelovit sustav videokonferencija zasnovan na H.323 standardu koji omogućava održavanje videokonferencijskih prijenosa s bilo koje lokacije unutar CARNet mreže prema bilo kojoj lokaciji širom svijeta. Za vrijeme trajanja konferencije sudionicima će na raspolaganju stajati najmoderniji videokonferencijski sustavi koji će se moći slobodno koristiti. Spomenuta je radionica zamišljena kao trening za videokonferencijske stručnjake i kao takva održava se po prvi puta u Europi. Radionica će okupiti oko tridesetak videokonferencijskih stručnjaka pod vodstvom Egona Verharena iz nizozemske akademske mreže SURFnet i Teda Hanssa direktora aplikacijskog razvoja projekta Internet2. Više informacija o programu radionice potražite na adresi: http://www.terena.nl/conferences/tnc2003/meetings/h323.html . Najnovije vijesti o TNC&CUC 2003 možete pratiti na webu konferencije: http://www.carnet.hr/tnc-cuc2003/press/index.html.

Nikolina Bradić Belobrajdić

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju