preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti s projekta
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 10. 2013. 14:53 | RSS

Uspješno započeo rani pilot u okviru Centra za naprednu računalnu zaštitu uz potporu EU-a

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet, u suradnji s drugim partnerima, uspješno se uključila u provođenje projekta ranog pilota u okviru Centra za naprednu računalnu zaštitu (ACDC – Advanced Cyber Defence Center).

Sredinom listopada u okviru projekta ranog pilota uspješno su provedeni testovi dijela pojedinačnih komponenti sustava koje je izradio CARNet zajedno s drugim partnerima na projektu.

Time je uspješno započela rana pilot faza koja se sastoji od testnih komponenti koje su počele slati podatke na testni Centar za obradu i razmjenu podataka („central clearing house“), središnju komponentu sustava na kojemu počiva projekt.

Uspješan rad ranog pilota je preduvjet za daljnji razvoj sustava, njegovo unaprjeđenje i prilagodbu te ostvarivanje jednog od temeljnih ciljeva projekta – uspješnu borbu protiv botneta.

Kroz cijeli niz aktivnosti CARNet radi na uvođenju i sigurnom korištenju ICT tehnologija u akademskoj i obrazovnoj zajednici u Hrvatskoj. Rezultat prepoznavanja te uloge jest i sudjelovanje CARNeta u ovom projektu koji podupire Europska Unija.

Više informacija potražite na adresi http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/acdc.


 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju