preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti s projekta
Preuzmi RSS
| Objavljeno 7. 11. 2013. 11:13 | RSS

Radionica Nacionalnog CERT-a za bankarski sektor

U četvrtak, 7. studenoga 2013. godine u prostorijama Hrvatske narodne banke održana je radionica s ciljem upoznavanja kreditnih institucija s djelokrugom rada CARNetovog Nacionalnog CERT-a (engl. Computer Emergency Response Team), aktivnostima koje provodi te promjenama u odnosu na posljednju takvu radionicu održanu u svibnju 2010. godine.

Radionica je bila namijenjena voditeljima sigurnosti informacijskih sustava kreditnih institucija u Republici Hrvatskoj, a okupila je gotovo 40 stručnjaka iz područja računalne sigurnosti. Gost predavač na ovoj radionici bio je g. Darko Perhoč, pomoćnik ravnatelja CARNeta za Nacionalni CERT.

Nacionalni CERT je tijelo za prevenciju i zaštitu od računalnih ugroza sigurnosti javnih informacijskih sustava u Republici Hrvatskoj i ustrojen je u okviru CARNeta u skladu sa Zakonom o informacijskoj sigurnosti.

Nacionalni CERT, između ostalog, usklađuje postupanja u slučaju sigurnosnih računalnih incidenata na javnim informacijskim sustavima nastalih u Republici Hrvatskoj, ili u drugim zemljama i organizacijama, kad su povezani s Republikom Hrvatskom.

Na radionici su, između ostaloga, prezentirani uloga Nacionalnog CERT-a, trend incidenata na Internetu u posljednjih godinu dana u Republici Hrvatskoj, trenutna praksa i iskustva komunikacije Nacionalnog CERT-a i kreditnih institucija, mogućnosti CERT-a u rješavanju incidenata te praksa CERT-a vezana uz čuvanje povjerljivosti podataka.

Posebna tema radionice bilo je predstavljanje projekta Naprednog centra za računalnu zaštitu (Advanced Cyber Defence Center (ACDC)) u okviru Europske unije. Okupljeni su pozvani da se aktivno uključe u suradnju s Centrom, koju u okviru projekta u Republici Hrvatskoj provode CARNet i CARNetov Nacionalni CERT.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju