preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti s projekta
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 2. 2015. 10:35 | RSS

ACDC radionica za predstavnike kritične infrastrukture u RH

U CARNetu je u utorak, 17. veljače 2015. godine održana prezentacija EU projekta Centra za naprednu računalnu zaštitu (ACDC – Advanced Cyber Defence Centre) i Nacionalnog CERT-a, s ciljem informiranja predstavnika kritične informacijske i komunikacijske infrastrukture o svim aspektima projekta i aktivnostima Nacionalnog CERTA.

Riječ je o projektu čiji je hrvatski predstavnik Nacionalni CERT, a ukupno sudjeluje 28 partnera iz 14 europskih zemalja. Cilj projekta je uspostaviti platformu Europske unije za borbu protiv malicioznog softvera koji služi za uspostavu botnet mreža koje predstavljaju veliki problem sigurnosti na Internetu.
 
Nacionalni CERT, koji je osnovan u skladu sa Zakonom o informacijskoj sigurnosti i čija je zadaća koordinacija pri računalnim incidentima u internetskom prostoru RH, pripremio je prezentaciju navedenog projekta imajući u vidu da je za djelatnost koju obavljaju tvrtke nosioci kritične računalne infrastrukture, sigurnost informatičke i procesne infrastrukture izuzetno važan segment poslovanja.
 
Uz opće informacije o ACDC projektu te prezentaciju Nacionalnog centra podrške s uslugama i alatima koje je moguće koristiti u okviru aktivnosti Centra, sudionici prezentacije su imali priliku dobiti i informacije o primjerima računalnih napada na interne mreže te industrijska postrojenja.
 
Prezentaciji su prisustvovali predstavnici brojnih tvrtki, poput Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Croatia Airlinesa, Plinacroa, Jadranskog naftovoda, Hrvatskih željeznica i Međimurskih voda.
 
Više informacija o samom projektu dostupno je na stranicama http://www.cert.hr, http://www.antibot.hr/ i http://www.acdc-project.eu.

 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju