preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 21. 3. 2014. 12:10 | RSS

Održana AMORES radionica za nastavnike uključene u projekt

Jedanaest nastavnika iz škola uključenih u projekt iz Hrvatske, Danske, Poljske, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva sudjelovali su na trodnevnoj radionici (17.-19. ožujka) u mjestu Stoke-on-Trent, u organizaciji Sveučilišta u Staffordshireu. Voditelji radionice bili su Janet Hetherington sa Sveučilišta u Staffordshireu, dr. Mark Childs sa Sveučilišta u Coventryju i Geoff Walton sa Sveučilišta Northumbria.

Glavni cilj radionice bio je razviti metodologiju korištenja tehnologije u nastavi nacionalnih književnosti s ciljem poticanja čitanja kao i ostvariti povezanost među nastavnicima koji sudjeluju na projektu, no rade u zemljama diljem Europske unije. Teme koje su se provlačile kroz sve aktivnosti bile su kako potaknuti učenike na aktivniji pristup nacionalnoj književnosti, te kako postići užitak učenika u čitanju.

Sklapanje prijateljstava, razgovori i ideje obilježili su aktivnosti na radionici, te su se nastavnici bolje upoznali i razmijenili iskustva u ugodnoj atmosferi uz šalicu čaja. Također su imali priliku izvan samog razreda promisliti o nastavi i predložiti nove, zanimljive ideje o poticanju čitanja u svojim školama.

U sklopu radionice održao se i posjet katoličkoj osnovnoj školi St Mary’s u mjestu Newcastle-under-Lyme, te su nastavnici na projektu porazgovarali s učenicima i nastavnicima u školi, razmijenivši dojmove o sličnostima i različitostima među školama koje sudjeluju u projektu i obrazovnim sustavima zemalja iz kojih dolaze. Također su mogli razmotriti konkretna pitanja vezana za projekt kojim se potiče čitanje uz uporabu online alata. 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju