preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 10. 2014. 07:50 | RSS

Održan drugi međunarodni sastanak partnera projekta AMORES

Drugi međunarodni sastanak partnera projekta AMORES održan je 6. i 7. listopada 2014. godine u Silkeborgu u Danskoj. Sastanku je prisustvovalo jedanaest članova tima iz devet partnerskih organizacija. Bila je to prilika za međusobno izvještavanje partnera o dosadašnjim rezultatima projekta, za dogovor o budućim koracima, kao i za refleksiju o iskustvima stečenim tijekom implementacije projekta.

Domaćin sastanka bila je škola Skægkærskolen koja je ovom prilikom širom otvorila vrata ostalim partnerima koji su imali prilike sudjelovati na dva školska sata održana prema AMORES nastavnoj metodologiji.

Sastanak je koincidirao s važnom fazom projekta – početkom pilot implementacije AMORES nastavne metodologije u pet škola koje sudjeluju u projektu. AMORES nastavna metodologija zasniva se na izradi e-artefakata inspiriranih djelima nacionalne književnosti, na njihovom dijeljenju i diskutiranju o njima. Tako će, na primjer, učenici iz Hrvatske izraditi video na temu djela Ivane Brlić Mažuranić, putem videokonferencije prezentirati video učenicima iz Švedske te na engleskom jeziku razgovarati s njima o tom djelu.

Danski partner organizirao je i susret s gradonačelnikom Silkeborga Steenom Vindumom. Gradonačelnik je prezentirao rad gradske uprave s težištem na budućim značajnim investicijama u školstvu koje ima vrlo važno mjesto u ovoj prosperitetnoj zajednici. Partneri su prezentirali projekt AMORES koji se svojim težnjama za poticanjem čitanja i razvojem digitalnih kompetencija sjajno uklopio u program gradske uprave.

U neformalnom dijelu sastanka partneri su posjetili Muzej papira koji se nalazi u prostorijama stare tvornice papira gdje su se okušali u ručnoj izradi papira. Također su saznali najvažnije podatke iz povijesti Silkeborga koji svoj nastanak duguje Michaelu Drewsenu – graditelju i vlasniku tvornice papira.

Fotografije sa sastanka možete pogledati ovdje.
 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju