preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 18. 3. 2015. 07:07 | RSS

Održana prva videokonferencija između škola u projektu AMORES

Prva  videokonferencija između škola koje sudjeluju u projektu AMORES održana je 6. ožujka 2015. godine. Tijekom nastavnog sata susreli su se učenici dvaju škola – ABIS School4Child iz Łódźa u Poljskoj i Skægkærskolen iz Silkeborga u Danskoj. Četrdesetak učenika i četiri nastavnice sudjelovali su u susretu kojemu je domaćin bila Poljska.

Dvoje poljskih učenika ukratko je predstavilo radnju i likove djela Akademija profesora Kleksa autora Jana Brzechwe. Na taj su način danskim učenicima približili kontekst u kojemu su izrađene kuharice, tj. e-artefakti poljskih učenika, te natjecanje za odabir najboljeg recepta.

Glavni cilj videokonferencije bio je predstavljanje jela i recepata koje su osmislili učenici iz Poljske danskim učenicima. Poljski su učenici izradili dvije digitalne kuharice s dvadesetak čarobnih jela osmišljenih u kuhinji profesora Kleksa. Prije početka videokonferencije odabrali su pet jela te ih predstavili Dancima. Najbolji recept – Čarobni koktel od banane, rad Gerarda, učenika razreda 4b – nagrađen je pljeskom. 

Poslije natjecanja učenici iz Danske održali su kviz putem kojega su Poljaci naučili više o Danskoj. Ovaj je dio videokonferencije bio vrlo interaktivan. Učenici iz Poljske su uživali i odlučili pripremiti sličan kviz s pitanjima o Poljskoj za sljedeću videokonferenciju kada će domaćin biti Danska.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju