preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 30. 3. 2015. 12:24 | RSS

Održana druga radionica za nastavnike u projektu AMORES

Na radionici održanoj od 23. do 25. ožujka na Sveučilištu u Staffordshireu sudjelovalo je deset nastavnika iz Hrvatske, Poljske, Švedske, Danske i Ujedinjenog Kraljevstva. Nastavnici su se nakon godine dana ponovo susreli u mjestu Stoke-On-Trent.

U sklopu projekta AMORES nastavnici istražuju na koje načine tehnologija, posebice izrada i dijeljenje digitalnih artefakata zasnovanih na književnim djelima, može kod učenika potaknuti ljubav prema književnosti i čitanju.

Nastavnici su trodnevnu radionicu iskoristili za razmjenu digitalnih artefakata koje su izradili s učenicima, kao i za planiranje videokonferencija i posjeta učenika partnerskim školama. Također su razmijenili ideje o konkretnim nastavnim aktivnostima koje uključuju e-artefakte i istodobno potiču interes i ljubav djece prema čitanju.

Domaćin radionice bio je Creative Communities Unit Sveučilišta u Staffordshireu, tj. Janet Hetherington koja je vodila veći dio aktivnosti. Nastavnici nemaju često mogućnost sudjelovati u događajima izvan učionice, te su spremno iskoristili priliku za razgovor i povezivanje. Usporedili su rad u nastavi i obrazovne sustave zemalja u kojima rade, a u slobodno vrijeme bolje su upoznali Stoke-On-Trent, uključujući i lokalne specijalitete, npr. Staffordshire Oatcakes (vrsta zobenih palačinki).

Partneri projekta sa Sveučilišta u Staffordshireu, Sveučilišta u Coventryju, Sveučilišta Northumbria, te iz CARNeta primijenjuju participativnu metodu i u suradnji s učenicima i nastavnicima istražuju učinke projekta. Rezultati su zasad vrlo poticajni. Učenici su putem videokonferencija počeli upoznavati vršnjake iz drugih zemalja, te s njima dijeliti svoje digitalne radove. Nastavnike je projekt potaknuo na korištenje novih tehnologija, te su se složili kako im projekt pomaže privući interes učenika manje sklonih čitanju.

Nastavnici su se nakon radionice vratili školama gdje će nastaviti izrađivati e-artefakte s učenicima i sudjelovati u videokonferencijama. Također će ugostiti i posjetiti jednu partnersku školu. Ponovo će se susresti u studenom 2015. na završnom događanju u Hrvatskoj, kada će biti predstavljeni konačni rezultati projekta.

Ovu objavu napisala je Janet Hetherington. Originalna verzija na engleskom jeziku objavljena je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Staffordshireu.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju