preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 4. 2015. 16:04 | RSS

CARNet kroz AMORES uspješno obilježio Svjetski dan knjige

Točno u podne 23. travnja na Svjetski dan knjige pet škola iz Danske, Hrvatske, Poljske, Švedske i Velike Britanije koje sudjeluju u EU projektu AMORES održale su zajedničku videokonferenciju. Šezdesetak učenika predvođenih učiteljima podijelili su svoje iskustvo u radu na projektu i razgovarali o književnim djelima koja su pročitali. Iako su učenici do sada imali prilike vidjeti se tijekom bilateralnih videokonferencija, ovo je bila prva zajednička videokonferencija učenika iz svih pet AMORES škola. 

Istog dana u večernjim satima održana je AMORES radionica za poticanje ljubavi učenika prema književnosti kao jedan od programa u sklopu Noći knjige 2015. Radionica je održana u prostorijama Osnovne škole Horvati u Zagrebu u zajedničkoj organizaciji CARNeta i OŠ Horvati. Radionicu su vodili Suzana Delić i Ivan Kardum iz OŠ Horvati, a koordinatorica projekta Gordana Jugo iz CARNeta predstavila je projekt i AMORES metodologiju poučavanja književnosti. Polaznici radionice imali su priliku izrađivati stripove na temu djela Ivane Brlić-Mažuranić uz pomoć alata Pixton, a također su uz pomoć Lego kockica slagali i snimali scene iz njenih najpopularnijih djela. Na taj način su iskušali elemente AMORES metodologije poučavanja književnosti pri čemu su se i dobro zabavili.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju