preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 5. 12. 2013. 14:00 | RSS

Suradnja CARNeta i Srednje škole Jelkovec na EU projektu ECOLAV

U Srednjoj školi Jelkovec 17. listopada 2013. održan je sastanak hrvatskih dionika u okviru EU projekta ECOLAV. Radi se o drugom po redu sastanku hrvatskih dionika na kojem su sudjelovali predstavnici Srednje škole Jelkovec te predstavnici CARNeta u ulozi partnera na projektu.

Srednja škola Jelkovec mlada je škola, osnovana 2009. godine, a obrazuje učenike u području elektrotehnike u dva programa: elektrotehničar i tehničar za računalstvo.

Tema sastanka bila je poučavanje za stjecanje kompetencija učenika u području održivog korištenja računalne tehnologije. Kad govorimo o održivom korištenju računalne tehnologije podrazumijevamo način korištenja tehnologije koji je u skladu s principima i praksom zaštite okoliša.

Budući da navedene kompetencije još nisu uključene u hrvatski kurikulum, na sastanku je dogovorena suradnja s nastavnicima Srednje škole Jelkovec u pripremi nastavne cjelinu ili jedinicu, koja sadrži opise kompetencija učenika u području održivog korištenja računalne tehnologije. Nastavni predmeti u okviru kojih se mogu steći navedene kompetencije su: Elektrotehnički materijali i komponente, Računalstvo te Radioničke vježbe.

Pod pretpostavkom da učenicima nedostaju kompetencije u području održivog korištenja računalne tehnologije, a u cilju ispitivanja postojećih kompetencija učenika na tom području, CARNet će u suradnji sa Srednjom školom Jelkovec provesti istraživanje među učenicima završnih razreda programa tehničar za računalstvo, kroz online anketni upitnik.

Drugi sastanak hrvatskih dionika u okviru projekta ECOLAV završio je obilaskom učionica praktične nastave gdje su domaćini iz škole predstavnicima CARNeta dali uvid u načine i metode provedbe praktične nastave te opremu kojom škola raspolaže.

Ovaj projekt financira Europska unija.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju