preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 4. 6. 2014. 15:06 | RSS

Stručni skup projekta ECOLAV

U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNeta u Zagrebu se 12. lipnja 2014. od 9 do 12 sati u sklopu projekta ECOLAV (Environmental COmpetences towards LAbour market and Vet systems) održava skup na kojem će biti prezentirana europska i hrvatska iskustva o mogućnostima povezivanja strukovnog obrazovanja s tržištem rada i implementacije kompetencija očuvanja okoliša u strukovno obrazovanje.

Skup se održava u prostorijama CARNeta u Zagrebu, Josipa Marohnića 5. Skup je namijenjen nastavnicima i ravnateljima strukovnih škola, predstavnicima državnih tijela na području strukovnog obrazovanja i tržišta rada te svim ostalim zainteresiranim za povezivanje strukovnog obrazovanja i tržišta rada kao i za implementiranje kompetencija očuvanja okoliša u strukovno obrazovanje.

Pored prezentacije samog projekta ECOLAV te partnerskih ustanova koje su u njemu sudjelovale, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih predstavit će metodologiju za razvoj strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma kao i informacije vezane uz Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET). ECVET predstavlja europski instrument namijenjen promicanju međusobnog povjerenja i mobilnosti u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Osim navedenih tema, Jim Anderson i  Kenneth Stevenson iz partnerske ustanove Glasgow Clyde College, Velika Britanija, prezentirat će pozitivna škotska iskustva u povezivanju strukovnih škola s tržištem rada. Upravo škotska iskustva na ovom području bila su uzor drugim europskim zemljama u razvijanju nacionalnih sustava, npr. Poljskoj.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na skupu. Program skupa možete vidjeti ovdje. Jezik održavanja skupa je engleski. Molimo vas da svoj dolazak na skup potvrdite ispunjavanjem online prijave.

Podsjećamo, projekt ECOLAV odvija se u okviru potprograma Leonardo da Vinci – partnerstva (Program za cjeloživotno učenje) Europske unije, a uz CARNet  na projektu su sudjelovali i partneri iz Velike Britanije, Njemačke, Poljske i Češke. Ovaj projekt ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju