preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Preuzmi RSS
| Objavljeno 15. 1. 2015. 21:54 | RSS

Webinari za učitelje u projektu ICT Curricula

U razdoblju od 13.1. – 4.2.2015. održat će se 30 webinara u okviru projekta ICT Curricula kroz koje će se učitelje osnovnih škola informirati o rezultatima projekta. Riječ je o novom među-predmetnom kurikulu u među-predmetnoj temi informacijsko komunikacijske tehnologije u osnovnoj školi za osam predmeta (hrvatski jezik, matematika, fizika, kemija, biologija, engleski jezik, povijest i geografija) od 5. do 8. razreda, interaktivnim digitalnim nastavnim materijalima za svaki od osam navedenih predmeta od 5. do 8. razreda te o priručniku za implementaciju nastalog kurikula i digitalnih nastavnih materijala u nastavu.

Od ukupno 30 webinara koji će se održati, 21 webinar je namijenjen učiteljima informatike u Republici Hrvatskoj i provest će se u okviru županijskih stručnih vijeća koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje kao partner na projektu u suradnji s voditeljima županijskih stručnih vijeća. Sadržaj ostalih 9 webinara obuhvatit će detaljniji opis kurikula i interaktivnih digitalnih materijala za svaki od osam ciljanih predmeta. Za učitelje ciljanih predmeta i sve zainteresirane pripremljen je i jedan webinar općenitog sadržaja na kojem će biti opisani svi predmeti.

Cilj održavanja webinara je informirati sve učitelje informatike o nastalom među-predmetnom kurikulu, interaktivnim digitalnim nastavnim materijalima i priručniku za implementaciju te im pojasniti njihovu ulogu u provedbi navedenih rezultata projekta. Osim toga, cilj je u rezultate projekta uputiti i učitelje hrvatskoga jezika, matematike, fizike, kemije, biologije, engleskog jezika, povijesti i geografije, koji svoju nastavu žele bazirati na ishodima učenja, usmjeriti poučavanje na učenika i kod njih potaknuti razvoj digitalnih kompetencija i kritičkog mišljenja.

Budući da se organizacija webinara provodi kroz sustav županijskih stručnih vijeća Agencije za odgoj i obrazovanje, učitelji koji sudjeluju u webinaru svoje sudjelovanje prijavljuju kroz Ettaedu bazu i ostvaruju pravo na potvrdu o sudjelovanju. 

Snimke svih provedenih webinara bit će objavljene na CARNetovom Media on Demand portalu. Webinari se održavaju putem komunikacijskog i kolaboracijskog alata – Lync.  

Termine održavanja webinara i poveznice za sudjelovanje možete pronaći na stranicama projekta ICT Curricula http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/webinari. Na toj stranici ćete pronaći i upute za spajanje na webinar preko Lync web sučelja.

 

 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju