preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Preuzmi RSS
| Objavljeno 29. 12. 2014. 17:07 | RSS

Provedena eksperimentalna provedba međupredmetnog IKT kurikula i digitalnih nastavnih materijala u tri osnovne škole

Krajem prvog polugodišta ove školske godine završila je eksperimentalna provedba kurikula i digitalnih nastavnih materijala u tri osnovne škole u Hrvatskoj u kojoj je sveukupno sudjelovalo 522 učenika od petog do osmog razreda osnovne škole.

U osnovnim školama u Popovači, Brodarici i u Osnovnoj školi Antuna Bauera u Vukovaru tijekom studenog i prosinca 2014. nastavnici hrvatskog jezika, engleskog jezika, matematike, fizike, kemije, biologije, povijesti i geografije u svoju su nastavu implementirali međupredmetni IKT kurikul i interaktivne digitalne nastavne materijale uz pomoć priručnika za učitelje, koje su izradile radne skupine tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2014. pod vodstvom viših savjetnika iz Agencije za odgoj i obrazovanje. 

Međupredmetni kurikul obuhvaća 90 sati nastave u međupredmetnoj temi informacijsko komunikacijske tehnologije kroz osam spomenutih predmeta te je izrađen prema jasno postavljenim ishodima učenja i principima Nacionalnog okvirnog kurikuluma i Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, a za njegovu eksperimentalnu provedbu u tri osnovne škole je projekt dobio suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Cilj eksperimentalne provedbe jer provesti međupredmetni IKT kurikul i interaktivne digitalne nastavne materijale u živom okruženju sa učenicima kako bi se utvrdili eventualni propusti i ispitalo zadovoljstvo učenika.

 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju