preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
Vijesti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 29. 11. 2012. 15:00 | RSS

Održane inicijalne radionice u sklopu ODS projekta

Dana 29. listopada u Osnovnoj školi Žakanje u Žakanju te 30. listopada 2012. u OŠ Dr. Franjo Tuđman u Šarengradu održane su inicijalne radionice, prve u nizu aktivnosti ODS projekta u Hrvatskoj. Radionice je organizirala Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet uz podršku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Karlovačke županije te Upravnog odjela za školstvo, kulturu i šport Vukovarsko – srijemske županije.

Inicijalne radionice označavaju početak aktivnosti ODS projekta u Hrvatskoj koji je službeno počeo u travnju 2012. i trajat će tri godine.

Na svakoj inicijalnoj radionici prisustvovalo je više od dvadeset polaznika, nastavnika, nastavnog osoblja, ravnatelja, roditelja, predstavnika donosioca odluka iz škola i ustanova cijele županije u kojoj je radionica održana.

Ideja tih inicijalnih radionica bila je pokazati uspješne, inovativne metode integracije tehnologije u tradicionalne prakse učenja i poučavanja u kontekstu isticanja potencijala provođenja učenja potpomognutog izvorima. Kada se govori o  učenju potpomognutom izvorima (eng. Resource Based Learning - RBL) uglavnom imamo na umu korištenje digitalnih obrazovnih materijala, njihovo dijeljenje unapređivanje te ponovno korištenje. Vođeni tom idejom naglasak radionice je bio na Otvorenim obrazovnim materijalima te na koji način nastavnici u „moru“ digitalnih obrazovnih materijala mogu pronaći odgovarajuće materijale te ih ukomponirati u svoju nastavu.

Cilj je radionica bio osigurati direktnu povratnu informaciju dionika u obrazovnom procesu; od nastavnika i nastavnog osoblja, edukatora za stručno usavršavanje nastavnika, roditelja, osoba koje imaju utjecaj na razvoj kurikuluma te donosioca odluka. Krajnji je cilj Inicijalnih radionica osnažiti utjecaj nastavnika na razinu ravnopravnih partnera u donošenju odluka kroz zajednički rad i razmjenu znanja i iskustva.

Detaljnije informacije o radionicama možete saznati ovdje.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju