preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 22. 2. 2015. u 18:44 sati |

Webinari za učitelje

Raspored webinara

Učestala pitanja

Tijekom siječnja 2015. putem komunikacijskog alata Lync održana je serija od 30 webinara u okviru projekta ICT Curricula. 

Cilj webinara za učitelje informatike bio je informirati ih o nastalom među-predmetnom kurikulu, interaktivnim digitalnim nastavnim materijalima i priručniku za implementaciju te im pojasniti njihovu ulogu u provedbi navedenih rezultata projekta.

Osim toga, cilj je bio u rezultate projekta uputiti i učitelje hrvatskoga jezika, matematike, fizike, kemije, biologije, engleskog jezika, povijesti i geografije, koji svoju nastavu žele bazirati na ishodima učenja, usmjeriti poučavanje na učenika i kod njih potaknuti razvoj digitalnih kompetencija i kritičkog mišljenja.

Budući da se organizacija webinara provodila kroz sustav županijskih stručnih vijeća Agencije za odgoj i obrazovanje, učitelji koji su sudjelovali u webinaru i prijavili su svoje sudjelovanje kroz Ettaedu bazu ostvarili su pravo na potvrdu o sudjelovanju. 

Ukupan broj od 30 webinara razlikovao se prema ciljanoj publici i sadržaju:

 • 21 webinar bio je namijenjen učiteljima informatike u Republici Hrvatskoj i proveden je u okviru županijskih stručnih vijeća koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje kao partner na projektu u suradnji s voditeljima županijskih stručnih vijeća 
 • 8 webinara obuhvatio je detaljniji opis kurikula i interaktivnih digitalnih materijala za svaki od osam ciljanih predmeta.
  • hrvatski jezik
  • matematika i fizika
  • kemija i biologija
  • engleski jezik
  • povijest i geografija
    
 • Za učitelje ciljanih predmeta i sve zainteresirane pripremljen je i jedan webinar općenitog sadržaja na kojem su opisani svi predmeti.

Webinare je posjetilo ukupuno 1766 učitelja osam ciljanih predmeta i informatike. 

Snimke svih provedenih webinara objavljene su na CARNetovom Media on Demand portalu u kategoriji CARNet/Webinari. 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju