preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 6. 5. 2014. u 10:21 sati |

Međunarodna događanja u organizaciji CARNeta

U sklopu svoje vizije uključivanja Republike Hrvatske u moderno informacijsko društvo CARNet sudjeluje u nizu međunarodnih aktivnosti, projekata te  organizaciji međunarodnih događanja.
 

Pregled održanih međunarodnih događanja

Studijski posjet

U organizaciji CARNeta održao se studijski posjet grupe sudionika iz europskih država u sklopu Programa za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programm) Europske komisije, koji se odvijao od 10. do 14. listopada 2011. u Zagrebu, Varaždinu i Rijeci. Tema studijskog posjeta bila je „Improving learning and teaching through institutional collaboration supported by ICT“, a više o samom događanju moguće je saznati na stranicama http://www.carnet.hr/study_visit.

Eurasia Annual Workshop

U suradnji s Global Development Learning Network (GDLN) CARNet je organizirao Eurasia Annual Workshop koji se održao od 15. do 18. lipnja 2010. u Dubrovniku.

Međunarodna razmjena studenata

U razdoblju od 1999. do 2004. CARNet je  surađivao s Međunarodnom udrugom za razmjenu studenata tehničkih i prirodnih znanosti – IAESTE (http://www.iaeste.org). Riječ je o međunarodnoj organizaciji za razmjenu studenata čija je djelatnost neprofitna, a prisutna je u više od 60 zemalja u svijetu, uključujući i Hrvatsku (http://www.iaeste.hr/). Posredstvom IAESTE-a u navedenom periodu 13 stranih studenata boravilo je u CARNetu. Studenti su u CARNetu provodili između 3 i 6 mjeseci te radili na brojnim projektima unutar različitih CARNetovih odjela te na taj način odrađivali svoju stručnu praksu.

3. CEENet radionica mrežnih tehnologija

Od 24. kolovoza do 01. rujna 1997. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu održana je radionica pod nazivom „The Third CEENet Workshop on Network Tecnology“. Radionicu na kojoj je prisustvovalo 77 sudionika i 17 predavača iz cijelog svijeta zajednički su organizirali CARNet i udruga akademskih i istraživačkih mreža srednje i istočne Europe CEENet (Central and Eastern European Networking Association; http://www.ceenet.org/).

CEENet radionica o upravljanju mrežama

CARNet i CEENet su uz potporu NATOa 2002. godine organizirali radionicu pod nazivom NATO ANW – The Third CEENet Workshop on Network Managemet. Radionica je održana od 21. do 25. rujna u Zagrebu na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva, a okupila je stotinjak relevantnih stručnjaka iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija europskih i azijskih zemalja. Radionica se bavila teorijskim i praktičnim aspektima upravljanja računalnim mrežama.

Joint conference - TERENA Networking Conference and CARNet Users Conference, Zagreb

CARNet i europska udruga akademskih i istraživačkih mreža TERENA (Trans – European Research and Education Networking Association; http://www.terena.org/) 2003. godine zajednički su organizirali međunarodnu konferenciju Joint TERENA Networking Conference 2003 i CARNet User’s Conference 2003 (http://cuc.carnet.hr/cuc2003/). Konferencija je održana od 19. do 22. svibnja 2003. u Zagrebu, a prisustvovalo je 470 sudionika iz cijelog svijeta.

Pod naslovom «User Opportunities/Network Challanges» konferencija je ponudila jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava između korisnika mrežnih tehnologija i onih koje te tehnologije razvijaju na globalnoj razini.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju