preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 2. 10. 2013. u 12:39 sati |

Vesna Tomić

Profesorica informatike u Gimnaziji A. G. Matoša u Đakovu. 

Završila sam Pedagoški fakultet u Osijeku, smjer matematika-informatika i od 1994. godine radim u nastavi informatike (OŠ „Mladost“ Osijek, III. gimnazija, Osijek i Gimnazija A. G. Matoša, Đakovo).

Suradnju s CARNetom započela sam kroz mentorirane online tečajeve 2005. godine. Mogućnost učenja kod kuće i u slobodno vrijeme toliko me oduševila da sam se sljedeće godine prijavila na E-learning akademiju, smjer Toutoring.

Od završetka E-learning akademije, 2007. godine, nastojim online učenje „uklopiti“ u redovni nastavni proces. Kao autor materijala, surađivala sam s CARNetom na izradi kolegija „Uvod u programiranje u C-u“, a 2010. godine moodle kolegij „Pripreme za državnu maturu iz informatike“ bio je proglašen najboljim radom na CARNetovoj korisničkoj konferenciji u Splitu.

U projektu ICTEdu, u prva dva modula sudjelovala sam kao edukator, a  u trećem i kao autor materijala.

2012. godine sudjelovala sam u webinarima za pripremu državne mature koje su zajednički organizirali NCVVO, portal Moja matura i CARNet. S ostalim djelatnicima škole, od ove godine sudjelujem i u ODS projektu.

2006. godine napredovala sam u zvanje profesor mentor, a 2011. godine u zvanje profesor savjetnik. Voditeljica sam Županijskog stručnog vijeća nastavnika informatike/računalstva srednjih škola Osječko-baranjske županije od 2006. godine i jedna sam od autorica udžbenika za drugi i treći razred srednjih škola „C jezik“.

Većinu nastavnih sadržaja i aktivnosti implementirala sam u moodle kolegije na što učenici vrlo dobro reagiraju.

Osim nastave, nastojim i profesorima približiti tehnologiju, pa u školi održavam radionice vezane uz načine korištenja novih tehnologija u nastavi (interaktivna bijela ploča, web 2.0 alati...). Nadam se da ću uspjeti i u nastojanju da i ostale profesore potaknem na korištenje moodlea kao jednog od alata za zanimljiviju i interaktivniju nastavu. 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju