preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 2. 2. 2018. u 10:20 sati |

e-Otoci

S ciljem da otočno stanovništvo na udaljenim, slabo naseljenim i malim otocima ostane trajno na njima živjeti, a i u cilju poboljšanja i unaprijeđenja obrazovnog procesa na tim otocima, kao i na otocima s trendom ubrzanog rasta stanovništva, podizanjem i kvalitete obrazovnog procesa i pedagoškog standarda, projekt e-Otoci osmišljen je na način da se, u županijskom središtu ili nekom bližem gradskom centru na većem otoku u okviru postojećih matičnih škola ustroji nastava s posebnom organizacijom rada za posebne oblike “nastave na daljinu” za specifična područja otoka koju će zajednički definirati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, lokalna i regionalna samouprava te stručne službe i nastavnici matičnih i područnih škola.

S obzirom da učitelj i učenici u navedenom slučaju za vrijeme učenja nisu zajedno na istom mjestu (ili zbog objektivnih okolnosti nisu zajedno u isto vrijeme) neizbježno je organizirati učenje – obrazovanje koristeći suvremene medije kojima se prenose informacije i uspostavlja interaktivna komunikacija  među njima.

Uporaba elektroničke tehnologije kao primarne forme komunikacije razlikuje obrazovanje na daljinu od drugih načina obrazovanja. Uspješna uporaba komunikacijske tehnologije osigurava mogućnost primjene različitih modela organizacije, novih načina podučavanja i komunikacije s učenikom.

U suradnji s akademskom zajednicom, CARNET ima razvijen jedinstven sustav sobnih videokonferencija koji omogućuje uspostavljanje videokonferencijske veze između dvije ili više lokacija uključenih u CARNET videokonferencijski sustav. Model udaljenog učenja korištenjem videokonferencijskog sustava (H.323 terminali/zona) se već uvelike koristi unutar CARNET videokonferencijske mreže prvenstveno za potrebe visokoškolskih ustanova za provođenje udaljene nastave. Za razliku od drugih oblika provodjenja nastave na daljinu, videokonferencijski sustav omogućava stalnu interakciju svih sudionika nastave što je jedan od osnovnih preduvjeta za kvalitetno učenje i poučavanje.
 

                O projektu e-Otoci

Stručni skupovi 

S ciljem upoznavanja uporabe elektroničke komunikacijske tehnologije u provedbi nastavnog procesa u osnovnoškolskom i srednjoškolskom okruženju, a u sklopu projekta e-Otoci, CARNET organizira stručne skupove za ravnatelje, stručne suradnike i učitelje iz škola obuhvaćenih ovim projektom.

Završna prezentacija o projektu e-Otoci


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju