preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 29. 11. 2012. u 14:52 sati |

Za sudionike projekta

primjena e-sadržaja  I  obrasci  I  natjecanje

Nakon uvodne radionice održane 12. ožujka 2009. god., nastavnici u okviru projekta "Tesla u školi" počinju s primjenom e-sadržaja s Nacionalnog potala Nikola Tesla u nastavi. Primjena e-sadržaja u nastavi u okviru projekta "Tesla u školi" predviđena je do kraja školske godine 2008./2009.

Nastavnici matematike, fizike, biologije i kemije svojim sudjelovanjem u projektu ujedno sudjeluju i u natjecanju za najuspješnije radove koje će ostvariti u okviru projekta, a vezano uz primjenu različitih metoda i oblika rada koji uključuju korištenje e-sadržaja u nastavi.

Primjena e-sadržaja iz matematike, fizike, biologije i kemije u nastavi

16. ožujka - 25. svibnja 2009. je period predviđen za osmišljavanje i primjenu različitih nastavnih metoda i oblika rada koji obuhvaćaju korištenje e-sadržaja s Nacionalnog portala za udaljeno učenje Nikola Tesla u nastavi.

Nastavnici sami odlučuju o broju nastavnih sati u okviru kojih će koristiti e-sadržaje ovisno o nastavnom planu i programu te mogućnostima uključivanja e-sadržaja u nastavni proces.

Obrazac za pisanu pripremu / izvješće o nastavnom satu

Prilikom pripreme za nastavne satove u okviru kojih planiraju koristiti e-sadržaje, nastavnici koriste poseban obrazac za pisanu pripremu / izvješće o nastavnom satu. Obrazac za pisanu pripremu/izvješće o nastavnom satu dostupan je ovdje.

Upute za ispunjavanje i pohranjivanje obrasca:

  1. Obrazac za pisanu pripremu / izvješće o nastavnom satu ispunjava se za svaki nastavni sat u okviru kojeg se koriste e-sadržaji.
  2. Obrazac se ispunjava i pohranjuje u elektroničkom obliku kao Word dokument.
  3. Prilikom pohranjivanja obrasca potrebno je definirati naziv dokumeta: Ime_Prezime_Predmet_broj nastavnog sata (u okviru kojeg se koriste e-sadržaji tijekom projekta).

 vrh

Obrasci

Obrasce suglasnosti potrebno je podijeliti učenicima i roditeljima učenika koji će ispunjavati anketni upitnik i sudjelovati u snimanju nastavnog sata o kojem će nastavnik napraviti video zapis.

Predviđeno je da anketne upitnike ispune učenici jednog razreda, prema izboru nastavnika. Preporuka je da anketni upitnik ispune učenici razreda u kojem će nastavnik snimiti demonstracijski sat, zbog jednostavnijeg prikupljanja suglasnosti učenika i roditelja za sudjelovanje u istraživanju.

Pisane pripreme/izvješća o nastavnnim satovima, video zapise demonstracijskog sata, suglasnosti učenika i roditelja za sudjelovanje u istraživanju i ispunjene anketne upitnike učenika potrebno je dostaviti poštom do 5. lipnja 2009. godine na adresu:

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet
Josipa Marohnića 5
10000 Zagreb

vrh

Natjecanje

Korištenjem e-sadržaja s Nacionalnog portala Nikola Tesla u nastavi u okviru projekta "Tesla u školi", nastavnici sudjeluju u natjecanju za najuspješnije načine implementacije ovih sadržaja u nastavni proces.

Najuspješniji načini uključivanja e-sadržaja u nastavu matematike, fizike, biologije i kemije ocjenjivat će se kroz pisane pripreme / izvješća o nastavnim satima te kroz video demonstraciju jednog nastavnog sata, a prema definiranim kriterijima za izbor najuspješnijih radova.

Nastavnici trebaju pisane pripreme/izvješća i video zapise nastavnih satova CARNetovom timu dostaviti poštom najkasnije do 5. lipnja 2009. godine na adresu:

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet
n/r Aleksandra Mudrinić Ribić
Josipa Marohnića 5
10000 Zagreb

Pisane pripreme / izvješća i video zapisi dostavljeni nakon navedenog roka, bit će izuzeti iz natjecanja te se neće ocjenjivati.

 vrh


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju