preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 24. 3. 2010. u 11:57 sati |

Obrada slike pomoću GIMP-a

Kome je tečaj namijenjen?

Online tečaj Obrada slike pomoću GIMP-a namijenjen je svim CARNetovim korisnicima koji žele naučiti izrađivati i/ili obrađivati slike.

Sadržaj tečaja

U uvodnoj cjelini tečaja polaznici se upoznaju s općim informacijama o GIMP-u, radnom okolinom programa te načinima njegove prilagodbe potrebama korisnika. U nastavku tečaja, upoznaje ih se s alatima i tehnikama koje program nudi, kao i konceptima grafike (dubina boja, palete, formati i slika…). Posljednja cjelina tečaja upoznaje polaznika s mogućnostima editiranja digitalne fotografije u GIMP-u te prilagodbom slika za upotrebu na web stranicama.

Ciljevi tečaja

  • definirati i opisati radnu okolinu GIMP-a
  • usvojiti znanja i vještine kojima će polaznici moći samostalno izrađivati i/ili obrađivati slike kroz teoriju i praktičan rad (vježbe)
  • ovladati osnovnim vještinama pomoću kojih će polaznici prikladno obrađene slike implementirati na željenom mjestu.

Potrebna predznanja za pohađanje tečaja

Potrebna predznanja su osnovno poznavanje rada na računalu uz napredno korištenje Interneta (web stranica, elektroničke pošte), a poželjno je i znanje u nekom od jednostavnijih alata za crtanje npr. Paint.

Autor tečaja: Tomislav Stipančić

Tečaj je nastao 2006. godine.
 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju