preskoči na sadržaj
.
Novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 8. 7. 2008. 00:00 | RSS

CARNet dobio Comenius EduMedia nagradu

CARNet je dobio Pečat Comenius EduMedia 2008 za online tečaj "Logo – online učenje programiranja".

CARNet je koordinirao izradu tečaja čije su autorice Lidija Kralj i Gordana Sokol. U organizaciji Gesellschaft für Pädagogik und Information - GPI u Berlinu, 20.6.2008. godine, 13. puta održana je dodjela nagrada sudionicima europskog natječaja za didaktičke multimedijalne proizvode i materijale Comenius EduMedia Awards.

Ove je godine na natječaju sudjelovalo oko 190 sudionika iz 12 europskih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Cipra, Češke, Francuske, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Slovenije i Švicarske. CARNet je na natječaj kandidirao online tečaj "Logo – online učenje programiranja".

Tečaj je prema odluci međunarodnog žirija osvojio Pečat Comenius EduMedia 2008 kojim se potvrđuje njegova kvaliteta i to u kategoriji primjene informacijskih tehnologija u obrazovanju. CARNet je ovime dobio pravo primijeniti logotip Pečat Comenius EduMedia na nagrađenome tečaju. Tečaj autorica Lidije Kralj i Gordane Sokol izrađen je u organizaciji CARNeta. U izradi tečaja sudjelovali su CARNetovi djelatnici: Gordana Benat kao urednica tečaja, Renata Ivanković kao recenzentica, Ivica Matotek je pružio tehničku podršku, a projekt je vodila Gordana Jugo. Multimediju je izradio Tomica Gril, a ilustracije Lovre Čulina, oboje vanjski suradnici CARNeta.

Tečaj je namijenjen učenicima osnovnih škola, a učitelji ga mogu koristiti u sklopu nastave s obzirom da je tečaj dobio suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za primjenu u nastavi predmeta Informatika. Tečaj je tijekom prošlog polugodišta koristilo oko 170 učenika u 8 škola u cijeloj Hrvatskoj u sklopu pilot projekta, a sljedeće školske godine tečaj će biti na raspolaganju učenicima i učiteljima u sklopu Nacionalnog portala za udaljeno učenje „Nikola Tesla“.

Oglednoj verziji nagrađenog tečaja "Logo – online učenje programiranja" moguće je pristupiti na adresi http://webct.os.carnet.hr uz pomoć korisničkog imena gost3 i zaporke gost3.

Među nagrađenima na ovogodišnjem natječaju su i sljedeće organizacije i pojedinci iz Hrvatske: tvrtka Cognita d.o.o. za proizvod Cognita eLearner® LMS, Antonija Horvatek za Materijale za učenje matematike u osnovnoj školi, kao i Kartelo/Graditeljska, obrtnička i grafička škola u Splitu za Kartelo LMS-PLE Booklive ASP.NET. Više o natječaju možete pročitati na stranicama http://www.gpi-online.de gdje je objavljen popis svih nagrađenih institucija i pojedinaca.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju