preskoči na sadržaj
Preskoči video
.
| Zadnja izmjena 20. 5. 2013. u 15:46 sati |

Portal za škole

Za sve učenike i nastavnike koji vole koristiti tehnologiju kao pomoć pri učenju, pripremanju nastave, nadopunjavanju znanja iz školskog gradiva, kao i za sve koji žele surađivati s kolegama iz cijele Hrvatske i razmjenjivati svoja znanja i digitalne nastavne materijale, CARNet je razvio i održava Portal za škole na http://www.skole.hr -  središnje mjesto na kojemu posjetitelji mogu pronaći korisne informacije vezane uz škole i CARNetove usluge, a i sami  mogu doprinijeti njegovom razvoju svojim sadržajima.

Jedna od glavnih zadaća Portala za škole je prikupljanje, klasificiranje i objavljivanje digitalnih nastavnih materijala, pisanih od strane nastavnika osnovnih i srednjih škola ali i njihovih učenika. Te  materijale nastavnici mogu iskoristiti za osuvremenjivanje i obogaćivanje nastave, dok učenicima služe kao nadopuna nastavi ili za samostalno učenje koje uz pomoć tehnologije može biti jednostavnije i zanimljivije. Iz tog su razloga na Portalu za škole objavljene sve informacije potrebne za pisanje, prijavu i objavu digitalnih nastavnih materijala.

Osim digitalnih obrazovnih materijala, na Portalu za škole se mogu pronaći brojne korisne informacije i sadržaji koji prate nastavno gradivo i koji učenicima mogu pomoći pri ispunjavanju njihovih svakodnevnih školskih obveza, ali i pri organizaciji slobodnih aktivnosti. Nastavnicima su namijenjene tri rubrike: učionica, podrška i dio stručni suradnici. U svakoj od njih nudi se mnoštvo sadržaja koje bi im mogle pomoći u svakodnevnom nastavnom radu, a vezani su uz metodiku, financiranje projekata i rad stručnih suradnika. Roditeljima je namijenjen dio Portala na kojem mogu pronaći razne korisne savjete, zanimljivosti te tekstove čije teme obrađuju aktualne probleme s kojima se roditelji svakodnevno suočavaju u odgoju djeteta. Uz navedene sadržaje namijenjene specifičnim potrebama čitatelja, valja spomenuti i zajedničke sadržaje koji uključuju vijesti vezane za sva aktualna događanja u školstvu i rad obrazovnih institucija, tehnologiju, znanost, putovanja, hobije itd.

Forum Portala za škole

Komunikacija učenika i nastavnika odvija se putem foruma na adresi http://forum.skole.hr. Forum je mjesto za razmjenu korisnih informacija, pitanja, odgovora i različitih ideja općenito namijenjen školama, s posebnim dijelom za državnu maturu. Pravo pristupa forumu imaju svi učenici i nastavnici koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.


Najnovija vijest s Portala za škole
U srijedu 11. siječnja 2017. godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je na temelju članka 86....
 
Važni dokumenti
 
Kontakt za Portal za škole
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju