preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 20. 5. 2013. u 15:46 sati |

Portal za škole

Za sve učenike i nastavnike koji vole koristiti tehnologiju kao pomoć pri učenju, pripremanju nastave, nadopunjavanju znanja iz školskog gradiva, kao i za sve koji žele surađivati s kolegama iz cijele Hrvatske i razmjenjivati svoja znanja i digitalne nastavne materijale, CARNet je razvio i održava Portal za škole na http://www.skole.hr -  središnje mjesto na kojemu posjetitelji mogu pronaći korisne informacije vezane uz škole i CARNetove usluge, a i sami  mogu doprinijeti njegovom razvoju svojim sadržajima.

Jedna od glavnih zadaća Portala za škole je prikupljanje, klasificiranje i objavljivanje digitalnih nastavnih materijala, pisanih od strane nastavnika osnovnih i srednjih škola ali i njihovih učenika. Te  materijale nastavnici mogu iskoristiti za osuvremenjivanje i obogaćivanje nastave, dok učenicima služe kao nadopuna nastavi ili za samostalno učenje koje uz pomoć tehnologije može biti jednostavnije i zanimljivije. Iz tog su razloga na Portalu za škole objavljene sve informacije potrebne za pisanje, prijavu i objavu digitalnih nastavnih materijala.

Osim digitalnih obrazovnih materijala, na Portalu za škole se mogu pronaći brojne korisne informacije i sadržaji koji prate nastavno gradivo i koji učenicima mogu pomoći pri ispunjavanju njihovih svakodnevnih školskih obveza, ali i pri organizaciji slobodnih aktivnosti. Nastavnicima su namijenjene tri rubrike: učionica, podrška i dio stručni suradnici. U svakoj od njih nudi se mnoštvo sadržaja koje bi im mogle pomoći u svakodnevnom nastavnom radu, a vezani su uz metodiku, financiranje projekata i rad stručnih suradnika. Roditeljima je namijenjen dio Portala na kojem mogu pronaći razne korisne savjete, zanimljivosti te tekstove čije teme obrađuju aktualne probleme s kojima se roditelji svakodnevno suočavaju u odgoju djeteta. Uz navedene sadržaje namijenjene specifičnim potrebama čitatelja, valja spomenuti i zajedničke sadržaje koji uključuju vijesti vezane za sva aktualna događanja u školstvu i rad obrazovnih institucija, tehnologiju, znanost, putovanja, hobije itd.

Forum Portala za škole

Komunikacija učenika i nastavnika odvija se putem foruma na adresi http://forum.skole.hr. Forum je mjesto za razmjenu korisnih informacija, pitanja, odgovora i različitih ideja općenito namijenjen školama, s posebnim dijelom za državnu maturu. Pravo pristupa forumu imaju svi učenici i nastavnici koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.


Najnovija vijest s Portala za škole
Na temelju pristiglih prijava na novi javni poziv za stručne radne skupine za izradu prijedloga predmetnih...
 
Važni dokumenti
 
Kontakt za Portal za škole
 
0800 227 638
ili kontaktirajte online
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju