2010-05-23 10:57:00

Završena trodnevna edukacija regionalnih voditelja (RE)

Završetkom trodnevne, izuzetno uspješno organizirane i provedene edukacije za RE, održane u prostorijama CARNeta u Zagrebu od 19. do 21. svibnja 2010. , završena je i četvrta faza projekta pod vodstvom voditeljice projekta Renate Ivanković.

Skupu su nazočili Zoran Paldi, ravnatelj Uprave za informatiku i tehnologije pri MZOŠ-u, Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, te Marijana Pezelj, pomoćnica ravnatelja CARNeta. U svom obraćanju skupu istaknuli su zadovoljstvo zajedničkim radom sve tri institucije, te dali potpunu podršku voditeljici projekta Renati Ivanković u daljnjoj provedbi projekta.

Od tema stručnog skupa izdvajamo: predstavljanje rada pomoću interaktivne ploče, Adobe Connect Pro alata, Nacionalni portal za učenje na daljinu Nikola Tesla, Učilicu i webmail. Posebna pozornost posvećena je obradi teme „Sigurnost rada na Internetu“. Navedenu temu predstavili su CARNetovi i Microsoftovi stručnjaci, uz potporu nastavnika s primjerom dobre prakse.

Opći cilj stručnog skupa i samoga projekta ICT Edu je potaknuti što veću primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u procesu učenja i poučavanja u školama u Hrvatskoj, i to kroz edukaciju svih učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja škola.

Fotografije sa održanog skupa možete pogledajte u foto galeriji


Javni web CARNeta