2010-07-16 13:01:00

Održan stručni skup za edukatore u sklopu ICT Edu projekta

Osnovna škola Mejaši u Splitu bila je domaćin dvodnevnog stručnog skupa održanog 8. i 9. srpnja 2010., čime je započela peta faza projekta ICT Edu pod nazivom "Edukacija edukatora".

Riječ je o stručnom skupu održanom za dalmatinsku regiju, dok će se slični skupovi organizirati krajem kolovoza za preostale četiri regije. Ulogu edukatora imali su regionalni edukatori za Dalmaciju.

Nakon uvodne riječi voditeljice projekta, obrađene su planirane teme:

Digitalni nastavni sadržaji: Učilica, Portal za škole - Mate Dorvak Instalacija interaktivne ploče, Interaktivna ploča za interaktivno učenje - Ivica Buble Web kolaboracijski alat Adobe Connect Pro ( ACP) - Ela Veža Elektronički identitet u  AAI@Edu.hr , Komunikacija mailom (webmail) - Nikolina Bubica Sigurnost na Internetu -  Mladenka Berović Nacionalni portal za učenje na daljinu (LMS) - Gojko Bukvić.

Prvog dana održana je edukacija edukatora iz Splitsko-dalmatinske županije, dok su drugog dana edukacijom obuhvaćeni edukatori iz Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije. Skupovima  su prisustvovali svi edukatori iz regije Dalmacija.

Podsjećamo, ICT Edu je CARNetov projekt  organiziran u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Cilj projekta je upoznati sve učitelje i nastavnike sa sadržajima i uslugama koje im pruža MZOŠ i CARNet, a koje mogu implementirati u nastavni proces.

Slike s navedenog skupa možete pogledati ovdje.


Javni web CARNeta