2010-08-25 09:57:00

5. faza projekta ICT Edu u punom zamahu

U Osnovnoj školi  Veliki Bukovec 23. kolovoza održan je stručni skup za edukatore regije Podravina. To je drugi od pet regionalnih skupova koji se održavaju u sklopu 5. faze projekta.

Stručnom skupu nazočili su učitelji/nastavnici informatike iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije čiji je zadatak obrazovati učitelje i nastavnike iz svih osnovnih i srednjih škola u spomenutim županijama.

Predstavljanje projekta, organizacijsku  i sadržajnu problematiku na početku skupa istaknula je voditeljica projekta Renata Ivanković.  
Stjepan Šalković održao je aktivnu radionicu s temom „Interaktivna ploča za interaktivno učenje“ i dao svima priliku da isprobaju „čaroliju“ interaktivne ploče. O sigurnosti na internetu govorila je Lidija Kralj te istaknula aspekte koje treba posebno naglasiti prilikom obrade te teme. Vladimir Bank sve je pozvao u virtualnu sobu za sastanke i pokazao mogućnosti programa Adobe Connect Pro. Digitalne nastavne sadržaje s Nacionalnog portala za udaljeno učenje predstavio je Dejan Lovrenčić te kroz vježbe pokazao kako lakše učiti i poučavati biologiju, kemiju, fiziku, engleski jezik, informatiku i matematiku. Za slučaj da se zaboravilo korištenje elektroničke pošte, Gordana Sokol je otkrila male i velike tajne CARNetovog Webmaila te predstavila mogućnosti Portal za škole. Darinka Drabić upoznala je sudionike  s mogućnostima školske Učilice i objasnila karakteristike našeg elektroničkog identiteta u AAI@EduHr.

Skup je održan u prostranoj, dobro opremljenoj informatičkoj učionici, gdje ni vrućina ni naporan tempo nisu omeli sudionike u stjecanju novih znanja.

Slike s navedenog skupa pogledajte ovdje.


Javni web CARNeta