2010-12-07 18:07:00

Rezultati ankete

S 29. studenim 2010. rezultati ankete, koju je ispunilo oko 7200 sudionika radionica osnovnih i srednjih škola, su sljedeći:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz ankete je vidljivo da iako bez korisničkih podataka u AAI@EduHr sustavu nastavnici ne mogu ostvariti skoro nikakva prava koja im daje CARNet (u suradni s MZOŠ-em), čak 49% nastavnika ih nikada nije koristilo.

Rad s digitalnim nastavnima materijalima, koje prema brojnima CARNetovim istraživanjima, uvelike podržavaju i učenici i nastavnici često prakticira samo 26% nastavnika, a isto toliko ih uopće ne koristi. 90% nastavnika nikada nije objavilo svoje digitalne nastavne materijale na Internetu.

Kako komunikacija elektroničkom poštom podrazumijeva kontinuirano praćenje i odgovaranje na primljenu poštu s najduljom stankom od dva radna dana, možemo vidjeti da čak 39% nastavnika ne komunicira  elektroničkom poštom. Ako uzmemo u obzir da čak 49% nastavnika nije koristilo korisničke podatke iz AAI@EduHr sustava, vidljivo je da jako veliki broj nastavnika ne komunicira pomoću službene pošte (@skole.hr).

Iako su nastavnici svjesni opasnosti koje postoje na Internetu (95%), o toj temi njih 68% nije radilo s učenicima i 82% s roditeljima.

91% sudionika radionice ima pozitivna očekivanja od ove edukacije.


Javni web CARNeta