2012-04-20 11:49:15

Novi CARNetovi online tečajevi

CARNet je sredinom travnja 2012. godine objavio dva nova online tečaja za samostalno učenje pod nazivom „Igre u Moodle-u“ i „Korištenje Jinga u nastavi“.

Tečaj za samostalno učenje „Igre u Moodle-u“ namijenjen je nastavnom osoblju osnovnih i srednjih škola kao i visokoškolskih ustanova članica CARNeta koji online tečajeve u Moodle-u žele učiniti zanimljivijim za svoje učenike i studente, te pomoću igara povećati njihovu motivaciju za učenje. Više o tečaju pročitajte na adresi http://www.carnet.hr/moodle/igre_u_moodleu.

Tečaj za samostalno učenje „Korištenje Jinga u nastavi“ namijenjen je nastavnom osoblju ustanova članica CARNeta, koje pomoću snimki zaslona i događaja na zaslonu računala želi učenicima i studentima olakšali korištenje računala u nastavi te na druge načine unaprijediti nastavu potpomognutu tehnologijom. Više o tečaju možete saznati na adresi
http://www.carnet.hr/moodle/koristenje_jinga_u_nastavi.

Tečajevi su dostupni svim korisnicima CARNeta kroz sustav Moodle na adresi https://moodle.carnet.hr/. Nakon pristupanja sustavu korisnici mogu pronaći ove tečajeve u bloku Priručnici. Napominjemo da je za pristup tečajevima potrebno posjedovati elektronički identitet u sustavu AAI@EduHR.

Tečajevi su također dostupni nastavnom osoblju koje ih želi održavati svojim učenicima i studentima putem CARNetove usluge e.T. – e.Tečajevi za primjenu u nastavi. Za otvaranje vlastitog e. Tečaja potrebno je ispuniti obrazac na adresi
http://www.carnet.hr/e-tecajevi_za_primjenu_u_nastavi/zahtjev_otvaranje_etecaja.

Za korisnike koji žele implementirati igre u Moodle-u i Jing u svoju nastavu, CARNet priređuje i dvije radionice koje će se održati u četvrtak 3. svibnja u prostorijama CARNeta u Ulici Josipa Marohnića 5 u Zagrebu. Jutarnja radionica počinje u 9 sati, a poslijepodnevna u 14 sati. 

Prijava na radionice je moguća na adresi http://www.carnet.hr/moodle/prijava. Za prijavu i sudjelovanje na radionici potrebno je posjedovati elektronički identitet u sustavu AAI@EduHR.

Više o radionici možete doznati na http://www.carnet.hr/moodle/radionice.


Javni web CARNeta