2004-06-08 00:00:00

6. Konferencija Internet korisnika CUC 2004

CARNet organizira 6. Konferenciju Internet korisnika CUC 2004 koja će se, pod naslovom "Nove granice" ("New Frontiers"), održati od 27. do 29. rujna 2004. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Tijekom pet godina održavanja CUC se afirmirao kao jedna od najvećih korisničkih konferencija u Hrvatskoj iz područja Interneta i informacijskih tehnologija.

Novi mrežni servisi i tehnologije utjecali su na izbor tema CUC-a 2004 pa su tako pozvani predavači ove godine Harald Alvestrand, predsjedatelj IETF-a (Internet Engineering Task Force) i suradnik CISCO-a te Ton Verschuren iz nizozemske nacionalne mreže Surfnet. Sudionici konferencije će stoga, kroz tečajeve, pozvana predavanja, radove i prezentacije, radionice i okrugle stolove raspravljati između ostalog i o ovim temama:

Autentikacijski i autorizacijski sustavi Web usluge i napredne aplikacije Multimedija, videokonferencije i streaming Sigurnost i dostupnost informacija Obrazovanje na daljinu Napredno računanje, klasteri i grid.

Iz bogatog konferencijskog programa izdvajamo tečaj o diseminaciji multimedijalnih materijala i kreiranju naprednih testova pomoću WebCT alata za učenje na daljinu te tečaj koji će prezentirati načine kako se bolje mogu iskoristiti postojeći izvori informacija na Internetu. Osim ova dva tečaja, preporučujemo i dvije radionice – jedna je o prednostima koje donosi upotreba videokonferencijskog sustava u edukaciji, a druga pokriva temu korištenja OpenOffice.org softvera. Autori ovih, ali i ostalih prijavljenih radova, istaknuti su stručnjaci u području informacijskih tehnologija iz zemlje i inozemstva. U tijeku su prijave za tradicionalni prateći konferencijski događaj Web festival, na kojem ove godine mogu sudjelovati autori web stranica s obrazovnim sadržajima. Web festival je specijalni događaj posvećen web autorima i web korisnicima koji daje mogućnost prvima da pokažu svoje sposobnosti, a drugima da ih usporede i procijene njihovo djelovanje. Prijave za sudjelovanje na konferenciji po povoljnijoj kotizaciji traju do 13. rujna. Nakon toga moguća je prijava uz puni iznos kotizacije. Posebno naglašavamo da je CARNet studentima omogućio sudjelovanje po pristupačnijim cijenama. Sve dodatne informacije o konferenciji, prijavi na Web festival te prijavi sudionika, dostupne su na adresi http://www.carnet.hr/cuc/ .

Sanja Prijatelj i Nela Marasović

Uredništvo weba


Javni web CARNeta