1997-05-16 14:32:00

Dani CARNeta u Splitu

U Splitu su 14. i 15. svibnja ove godine održani Dani CARNeta. Tom je prigodom svečano puštena u rad nova oprema koja je dio ATM veze između Splita i Zagreba i predstavljeni su CARNetovi razvojni planovi.

U srijedu, 14. svibnja 1997. na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje započela je dvodnevna manifestacija Dani CARNeta. Dani CARNeta zamišljeni su kao okupljanje splitske akademske zajednice, djelatnika CARNeta, CARNet koordinatora i sistem inžinjera, te gostiju.

Na početku manifestacije prigodne govore održali su prodekan splitskog Sveučilišta dr. sc. Pavao Marović, ravnatelj CARNeta mr. sc. Predrag Vidas, pomoćnik ravnatelja CARNeta za infrastrukturu Nevenko Bartolinčić, te mr. sc. Zoran Bekić, pomoćnik ravnatelja CARNeta za informacijske servise. Dr. sc. Pavao Marović u svom je govoru opisao odnos hrvatske akademske zajednice i CARNeta, te istaknuo značaj CARNeta kao sredstva znanstvenog i gospodarskog razvoja.

Ova prigoda je iskorištena i za najavu planova daljnjeg razvoja CARNetove mreže i usluga. Od tehničkih detalja vrijedi istaknuti planirano povećanje broja modemskih ulaza u CARNetovu mrežu, kao i povećanje brzine veza između ustanova priključenih na CARNetovu mrežu.

Na kraju službenog dijela prvog dana manifestacije, održana je video konferencija između Zagreba i Splita putem ATM okosnice CARNetove mreže. Nakon toga održan je prigodan domjenak, te radni sastanci predstavnika akademskih institucija - članica CARNeta i djelatnika CARNeta. Sutradan, 15. svibnja, održani su bilateralni susreti CARNetovih djelatnika s dekanima i djelatnicima akademskih ustanova koje su priključene na CARNetovu mrežu.

Pogledajte također:

CARNet - Ured za odnose s javnošću: Dani CARNeta u Splitu (7.5.1997, najava događaja) CN: Obilježen Dan CARNeta (12.12.1996) Internet MONITOR: Dani CARNeta u Splitu.

Javni web CARNeta