2004-09-23 00:00:00

Istražite tehnološke granice na CUC-u 2004

CARNet od 27. do 29. rujna 2004. godine organizira 6. Konferenciju Internet korisnika CUC 2004 koja će se, pod naslovom "Nove granice" ("New Frontiers"), održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Novi mrežni servisi i tehnologije središnja su tema ove ugledne međunarodne konferencije čiji raznolik i bogat program čine tečajevi, radionice, panel diskusije, pozvana predavanja te radovi domaćih i stranih autora. Međunarodni programski odbor ove je godine od pristiglih prijava odabrao 44 rada koji će biti izloženi u okviru konferencijskog programa. CUC 2004 bavi se temama kao što su autentikacijski i autorizacijski sustavi, klasteri i grid, multimedijalne i napredne aplikacije, udaljeno učenje te informacijski prostor Weba. Pozvani predavači Harald Alvestrand, predsjedatelj IETF-a (Internet Engineering Task Force), Ton Verschuren (Surfnet, nizozemska nacionalna akademska i istraživačka mreža) i Rishab Aiyer Ghosh iz MERIT-a (Maastricht Economic Research Institute on Innovation and Technology na Sveučilištu Maastricht u Nizozemskoj) izlagat će o kreiranju standarda na Internetu, o iskustvima u području izgradnje autentikacijske i autorizacijske infrastrukture te o ulozi otvorenog i slobodnog programskog koda u današnjem društvu. Za Web festival, tradicionalni prateći konferencijski događaj, prijavljena su 72 Web sjedišta obrazovnog sadržaja. Njihovu kvalitetu procjenjuje sedmeročlani Ocjenjivački sud koji će dodijeliti nagrade najboljima.

Popis 14 Webova koji su ušli u uži izbor za nagrade dostupan je na adresi http://www.carnet.hr/cuc/webfestival/. Putem navadene adrese glasovati mogu i svi posjetitelji Web stranica konferencije te će prema njihovim glasovima biti dodijeljena posebna nagrada pod nazivom "Izbor korisnika". Dodajmo da će se svakodnevna konferencijska događanja moći izravno pratiti na adresi http://www.carnet.hr/cuc/live.html, a korisnici Interneta koji se još nisu prijavili za konferenciju, mogu to učiniti uoči njezinog početka, u ponedjeljak 27. rujna 2004. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Medijski pokrovitelji ovogodišnje 6. Konferencije Internet korisnika su Večernji list, PC Chip, Infotrend, Corner i Hrvatski radio - 2. program.

Sanja Prijatelj

Ured za odnose s javnošću


Javni web CARNeta