2012-12-17 09:43:31

Ljetna škola projekta Open Discovery Space (ODS)

Pozivamo nastavnike da se prijave za ljetnu školu koja će se održati od  30. lipnja do 5. srpnja 2013. godine na grčkom otoku Kreti . Škola se održava u okviru ODS projekta koji se financira iz programa potpore politike za konkurentnost i inovacije u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji (CIP ICT PSP).  

 

Projekt je pokrenut 2012. godine s ciljem ubrzavanja procesa izrade, korištenja, prilagodbe i prenamjene baza digitalnih nastavnih materijala nastalih u okviru nacionalnih i europskih inicijativa partnerskih država. U projektu sudjeluje 51 partner, a nacionalni koordinator u RH je CARNet.

Ljetna škola na Kreti jedna je od brojnih projektnih aktivnosti kojom se želi pružiti podršku razvoju digitalno zrelih škola i kompetentnih nastavnika radi uključivanja digitalnih tehnologija u nastavu te potaknuti razvoj ključnih kompetencija učenika i studenata vezanih ponajprije uz sposobnosti rješavanja problema, kritičkog mišljena i ostvarenje uspješnog suradničkog učenja i rada.

Sudjelovanje u ljetnoj školi financira Europska komisija kroz program Comenius te se ovom prilikom pozivaju svi zainteresirani nastavnici da se zaključno sa 16. siječnjem 2013. godine prijave na natječaj Programa za cjeloživotno učenje za 2012. godinu koji je objavljen na http://www.mobilnost.hr/nio.php?n=92.

Više informacija o ODS ljetnoj školi može se pročitati na http://ods.ea.gr/content/welcome-ods-summer-school-2013.  


Javni web CARNeta