2005-02-01 00:00:00

Počele prijave za Login@Europe 2005

Ministarstvo europskih integracija u suradnji s CARNetom i ove godine organizira Login@Europe 2005, 4. po redu natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u izradi internetskih stranica za mlade sadržajno vezanih uz Europsku uniju.

Cilj natjecanja je potaknuti učenike na razvoj, prilagodbu i prezentaciju informacija o Europskoj uniji mlađoj populaciji korištenjem prednosti Interneta kao multimedijalnog i interaktivnog medija. Timovi se na natjecanje mogu prijaviti do 21. veljače 2005. godine na adresi http://logineurope.mei.hr/prijave_if.html, dok se radovi predaju od 21. veljače do 21. ožujka 2005. godine.

Zbog uklapanja u europsku godinu 2005., koja je posvećena području "Citizenship through Education", tema ovogodišnjeg natjecanja je "Upoznajmo EU». Odabirom te teme organizatori žele ukazati na potrebu za informiranjem i obrazovanjem kao temeljem u razvoju demokratskog društva. Potrebno je stoga, u sklopu natjecanja, izraditi internetske stranice koje moraju biti tehnički i sadržajno prilagođene i interesantne mladima, a sadržajno povezane s temom natjecanja.

Na natjecanje Login@Europe svaka škola ima pravo prijaviti samo jedan tim koji se sastoji od četvero osnovaca ili srednjoškolaca te jednog voditelja zaposlenog u školi koja prijavljuje tim. Članovi tima ne moraju biti iste dobi te polaziti isti razred, ali moraju pohađati istu školu. Voditelj učenike može savjetovati pri izradi stranica, ali ne smije na njoj izravno raditi. Po odobrenju prijave od strane organizatora, svakom će timu biti upućena potvrda o prihvaćanju prijave te dostavljena publikacija na CD-u kao osnova za pripremu i pomoć u obradi zadane teme. Sve će radove ocijeniti Povjerenstvo u kojem će se, pored predstavnika organizatora, nalaziti i predstavnici sponzora.

Sponzori ovogodišnjeg natjecanja su: Ericsson Nikola Tesla, Siemens, Microsoft Hrvatska, Končar - Elektronika i informatika d.d., Hrvatski Telekom, Olympus d.o.o., Senso, medijska kuća Vidi i portal www.odlikasi.hr. Povjerenstvo će započeti s praćenjem pristiglih radova odmah po isteku roka za njihovu predaju. Ono će nakon 40 dana praćenja administriranja i ažuriranja stranica ocijeniti radove i donijeti odluku o najboljima te tako okončati natjecanje. Rezultati će biti objavljeni 02. svibnja 2005. godine na službenim internetskim stranicama natjecanja Login@Europe. Nagrade najboljim kreatorima stranica bit će, već tradicionlano, dodijeljene u periodu od 03. do 10. svibnja 2005. godine prilikom obilježavanja Europskog tjedna. Dodatne informacije o pravilima natjecanja Login@Europe 2005 dostupne su na adresi http://logineurope.mei.hr/.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Javni web CARNeta