2014-03-21 12:10:00

Održana AMORES radionica za nastavnike uključene u projekt

Jedanaest nastavnika iz škola uključenih u projekt iz Hrvatske, Danske, Poljske, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva sudjelovali su na trodnevnoj radionici (17.-19. ožujka) u mjestu Stoke-on-Trent, u organizaciji Sveučilišta u Staffordshireu. Voditelji radionice bili su Janet Hetherington sa Sveučilišta u Staffordshireu, dr. Mark Childs sa Sveučilišta u Coventryju i Geoff Walton sa Sveučilišta Northumbria.

Glavni cilj radionice bio je razviti metodologiju korištenja tehnologije u nastavi nacionalnih književnosti s ciljem poticanja čitanja kao i ostvariti povezanost među nastavnicima koji sudjeluju na projektu, no rade u zemljama diljem Europske unije. Teme koje su se provlačile kroz sve aktivnosti bile su kako potaknuti učenike na aktivniji pristup nacionalnoj književnosti, te kako postići užitak učenika u čitanju.

Sklapanje prijateljstava, razgovori i ideje obilježili su aktivnosti na radionici, te su se nastavnici bolje upoznali i razmijenili iskustva u ugodnoj atmosferi uz šalicu čaja. Također su imali priliku izvan samog razreda promisliti o nastavi i predložiti nove, zanimljive ideje o poticanju čitanja u svojim školama.

U sklopu radionice održao se i posjet katoličkoj osnovnoj školi St Mary’s u mjestu Newcastle-under-Lyme, te su nastavnici na projektu porazgovarali s učenicima i nastavnicima u školi, razmijenivši dojmove o sličnostima i različitostima među školama koje sudjeluju u projektu i obrazovnim sustavima zemalja iz kojih dolaze. Također su mogli razmotriti konkretna pitanja vezana za projekt kojim se potiče čitanje uz uporabu online alata.Javni web CARNeta