2014-06-13 13:49:23

Susret predstavnika CARNeta i učenika Srednje škole Jelkovec

Predstavnici CARNeta uključeni u LdV partnerstvo ECOLAV posjetili su jučer, 11. lipnja 2014. godine, Srednju školu Jelkovec kako bi ukratko učenicima predstavili projekt ECOLAV i razgovarali s njima o temama relevantnim za taj projekt. Profesor elektrotehnike Dražen Horvatić ugostio je predstavnike CARNeta u svojoj učionici.

Gordana Jugo, nacionalni koordinator projekta ECOLAV ukratko je predstavila učenicima projekt i temu održivog korištenja računalne tehnologije kojom se bavi CARNet u sklopu projekta. Također je razgovarala s učenicima o njihovom korištenju CARNetovih usuga i predznanju iz područja održivog korištenja računalne tehnologije.

Nažalost, ova tema nije uključena u formalnu nastavu, međutim, učenici su ipak stekli neka osnovna znanja bilo kroz druge teme u samoj nastavi ili kroz druge kanale. Tomislav Negulić prezentirao je "zelene" kompanije i razgovarao s učenicima kako računalo može postati "zeleno". Učenici su pokazali zavidni nivo znanja o građi računala i potrošnji energije te da i sami već imaju neke dobre navike u energetski učinkovitom korištenju računala.


Javni web CARNeta