2014-10-09 14:37:28

Projekt AMORES predstavljen na okruglom stolu za školske knjižnice

Projekt AMORES predstavljen je u petak 3. listopada 2014. godine sudionicima 5. okruglog stola za školske knjižnice na temu “Obrazovna uloga školske knjižnice”. Okrugli stol održan je u Srednjoj školi Ivanec u organizaciji Sekcije za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD-a) i Knjižničarskog društva Varaždinske županije te drugih dionika.

Koordinatorica projekta Gordana Jugo prezentirala je projekt AMORES publici od pedesetak knjižničara i drugih zainteresiranih. Misija školskih knjižničara - poticanje čitanja i razvoj informacijske i medijske pismenosti, u velikoj mjeri se poklapa s ciljevima projekta AMORES – poticanje učenika na čitanje i unapređenje digitalne pismenosti učenika i nastavnika. Stoga ne čudi da su knjižničari postavili pitanje na koji način školski knjižničari mogu ostvariti suradnju s projektom.

Školski knjižničari su pozvani da redovno prate web stranice projekta na kojima će biti objavljene sve novosti i rezultati projekta, uključujući AMORES metodologija poučavanja književnosti temeljena na kreativnosti i digitalnoj suradnji. Drugi važan resurs za nastavnike bit će materijali za učenje uz pomoć kojih će nastavnici naučiti kako implementirati AMORES metodologiju u svoju nastavu uz pomoć digitalnih alata. Također, krajem sljedeće godine planirano je natjecanje učenika u izradi digitalnih uradaka (e-artefakata) na temu književnih djela na kojemu će moći sudjelovati učenici iz svih zainteresiranih škola.
 


Javni web CARNeta