2014-12-05 09:30:46

Projekt AMORES predstavljen na CUC-u

Projekt AMORES predstavljen je 20. studenoga sudionicima CARNetove korisničke konferencije CUC u sklopu EU arene. EU arena je bila prilika da se ukratko predstave europski projekti iz područja tehnologije u obrazovanju s ciljem povezivanja različitih europskih projekata i inicijativa te iskorištavanjem projektnih rezultata izvan granica samih projekata.

Projekt AMORES prezentirali su predstavnici hrvatskih partnera OŠ Horvati Suzana Delić i Ivan Kardum, kao i koordinatorica projekta Gordana Jugo iz  CARNeta. Pri tome su posebno naglasili na koji način projekt AMORES nastoji osigurati održivost: povezanost projektnih aktivnosti sa strateškim ciljevima partnera; aktivno uključivanje nastavnika u razvoj AMORES nastavne metodologije; razmjena, znanja, iskustava i učeničkih radova između različitih europskih zemalja kao i uključivanje škola izvan projekta kroz međunarodno natjecanje.

Učenici 6. a i 6. b razreda Osnovne škole Horvati koji su putem svog nastavnika Ivana Karduma uključeni u projekt AMORES snimili su za ovu prigodu kratak video kroz koji su prezentirali projekt. Učenici su u video uključili i nekoliko scena iz omiljene zbirki bajki “Priče iz davnina” Ivane Brlić Mažuranić.

 

CUC-FILM-AMORES from ikar on Vimeo.

 

 


Javni web CARNeta