2005-05-20 00:00:00

Prijavite svoj rad ili prezentaciju na CUC-u 2005

CARNet poziva sve zainteresirane autore radova ili prezentacija da aktivno sudjeluju u radu ovogodišnje Konferencije Internet korisnika CUC 2005 koja se sedmu godinu zaredom organizira sa svrhom pružanja mogućnosti svim korisnicima Interneta da prošire svoja znanja, razmjene ideje i prezentiraju svoje rezultate. Važna novost je da se CUC 2005 neće održati tijekom rujna u Zagrebu, kao svih dosadašnjih godina, već se seli na Sveučilište u Dubrovnik od 21. do 23. studenoga.

Pod motom "Meeting Users Needs", CUC 2005 stavlja naglasak na potrebe korisnika internetskih tehnologija te pronalazak optimalnih rješenja njihova zadovoljavanja.

Predloženi rad ili prezentacija trebaju, stoga, biti povezani s nekom od sljedećih okvirnih tema:

Efikasno korištenje napredne mrežne infrastrukture Napredne aplikacije u mrežnom okruženju AA sustavi (sustavi za upravljanje digitalnim identitetom) Sigurnost korisnika i zaštita privatnosti na mreži Grid, klasteri i napredno računanje Web, web aplikacije i informacijski prostor te Korisnički pogledi na udaljeno učenje.

Prijave se primaju na engleskom jeziku do 01. srpnja putem e-mail adrese cuc@carnet.hr. Za detaljne informacije slobodno se može poslati upit na istu e-mail adresu. Programski odbor će autorima potvrdu o prihvaćanju ili odbijanu rada ili prezentacije dostaviti do 01. kolovoza. Sve dodatne informacije o prijavama moguće je pronaći na adresi http://www.carnet.hr/CUC/about/papers.html . Osim prijava radova ili prezentacija, primaju se i prijedlozi tečajeva, radionica i demonstracija koje bi se na okvirne teme također održale u okviru ovogodišnjeg CUC-a. Svi zainteresiani svoje ideje mogu do 10. lipnja poslati na e-mail adresu cuc-pc@carnet.hr.

Podsjećamo da je CARNetova Konferencija Internet korisnika godišnje okupljanje informatičkih stručnjaka i gospodarstvenika iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, utjecajnih osoba akademske i istraživačke zajednice, ali i studenta i profesora koji u svom učenju i radu koriste Internet. Održava se neprekidno od 1999. godine, a kako se radi o najposjećenijoj internetskoj konferenciji u Hrvatskoj, valja naglasiti da realizaciju ovog projekta potpomaže i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Javni web CARNeta