2014-12-29 17:07:00

Provedena eksperimentalna provedba međupredmetnog IKT kurikula i digitalnih nastavnih materijala u tri osnovne škole

Krajem prvog polugodišta ove školske godine završila je eksperimentalna provedba kurikula i digitalnih nastavnih materijala u tri osnovne škole u Hrvatskoj u kojoj je sveukupno sudjelovalo 522 učenika od petog do osmog razreda osnovne škole.

U osnovnim školama u Popovači, Brodarici i u Osnovnoj školi Antuna Bauera u Vukovaru tijekom studenog i prosinca 2014. nastavnici hrvatskog jezika, engleskog jezika, matematike, fizike, kemije, biologije, povijesti i geografije u svoju su nastavu implementirali međupredmetni IKT kurikul i interaktivne digitalne nastavne materijale uz pomoć priručnika za učitelje, koje su izradile radne skupine tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2014. pod vodstvom viših savjetnika iz Agencije za odgoj i obrazovanje. 

Međupredmetni kurikul obuhvaća 90 sati nastave u međupredmetnoj temi informacijsko komunikacijske tehnologije kroz osam spomenutih predmeta te je izrađen prema jasno postavljenim ishodima učenja i principima Nacionalnog okvirnog kurikuluma i Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, a za njegovu eksperimentalnu provedbu u tri osnovne škole je projekt dobio suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Cilj eksperimentalne provedbe jer provesti međupredmetni IKT kurikul i interaktivne digitalne nastavne materijale u živom okruženju sa učenicima kako bi se utvrdili eventualni propusti i ispitalo zadovoljstvo učenika.

 


Javni web CARNeta