2015-03-04 09:05:51

Prijenos natjecanja Ponos domovine

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet i ove godine osigurava prijenos uživo natjecanja "Ponos domovine".

"Ponos domovine" srednjoškolsko je natjecanje u formi kviza, kojim se provjerava znanje vezano uz Domovinski rat, hrvatsku povijest i zemljopis, ekologiju, religiju, moral i etiku. Isto tako, natjecatelji se sučeljavaju u nekoliko sportskih disciplina (skok u dalj, kolutovi, slobodna bacanja, pikado, medicinka, sprint na 25 metara). Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a prvo online eliminacijsko natjecanje najavljeno je za 5. ožujka.

Internetski prijenos natjecanja možete pratiti na adresi http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=4017.

 

Vremenik natjecanja

Eliminacijsko natjecanje putem Interneta uz autorizaciju AAI @EduHr osobnim elktroničkim identitetom koji ima svaki učenik:

05.03 u 12.00 sati – sudjeluju svi zainteresirani polaznici srednjih škola

12.03. u 12.00 sati – sudjeluje 100 najboljih natjecatelja iz  prvog krugu eliminacijskog natjecanja

Polufinalna natjecanja u kojima sudjeluje 30 tročlanih ekipa predvođenih profesorima-mentorima koje imaju pravo formirati najbolji pojedinci s eliminacijskih natjecanja

21.03. u 10.00 sati – Srednja škola Jure Kaštelan Omiš

11. 04. u 10.00 sati – Druga gimnazija Varaždin

11. 04. u 10.00 sati – Gimnazija A.G. Matoša Đakovo

18. 04. u 10.00 sati – Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir Krk

Finalno natjecanje u kojem nastupa 8 najboljih ekipa s polufinalnih natjecanja te najbolja ekipa s eliminacijskog Internet natjecanja izvan Hrvatske:

30. 04. – 03. 05 – Policijska akademija u Zagrebu

Katalog pitanja sastoji se od 555 unaprijed objavljenih pitanja bez odgovora na web stranici www.ponosdomovine.hr. Uz katalog natjecateljima  su  na raspolaganju i vrelo znanja, lekcije za učenje i probni test kako bi se mogli što bolje  pripremiti za teoretski dio natjecanja.

Bodovanje

U polufinalu ekipa u teorijskom dijelu može osvojiti maksimalno 300, a u praktičnom 100 bodova. U završnici omjer je bodova drugačiji tako da na provjeri znanja ekipa može sakupiti 300, na izradi projektnog zadatka 30 i na provjeri fizičkih sposobnosti 135 bodova ili maksimalno 465 bodova!

Omjer maksimalno mogućih bodova koje ekipa može osvojiti u teoretskom i praktičnom dijelu u polufinalu je 75% : 25%, a u finalu 71% : 29%!

Nagrade

Za sve ekipe i profesore mentore u finalnom natjecanju osigurane su vrijedne nagrade i bogati kulturno-zabavni program tijekom trodnevnog boravka u Zagrebu.  Iz paketa nagrada za tri prvoplasirane ekipe izdvajamo:

Pobjednička ekipa – zlatne plakete i novčana nagrada Drugoplasirana – srebrne plakete i tablet računala Trećeplasirana – brončane plakete i mobiteli Najbolji sudionik natjecanja na svim provjerama znanja dobiva Cubus ručni sat hrvatske proizvodnje

Više informacija o samom natjecanju potražite na adresi http://www.ponosdomovine.hr/.


Javni web CARNeta