2015-03-13 11:48:07

Prijave na međunarodno ISE natjecanje traju do 31. ožujka

Podsjećamo vas da je 31. ožujka rok za prijavu na međunarodno ISE natjecanje "Igra sa svjetlošću". O kakvom natjecanju je zapravo riječ?

Ako ste „Inspiring Science“ učitelj i želite podijeliti neki od Vaših najinspirativnijih trenutaka podučavanja, onda je ovo natjecanje baš za Vas. Zaigrajte se sa svjetlošću i priključite se međunarodnom Inspiring Science Education natjecanju za 2014./2015. godinu i osvojite vrijednu nagradu - posjet Londonu s vrlo uzbudljivim izložbama i turama u znanstvenim muzejima.

Natjecanje je osmišljeno s ciljem prepoznavanja i nagrađivanja inspirativnih učitelja predmeta iz područja znanosti. Natjecanje pod nazivom „Igra sa svjetlošću“ namijenjeno je učiteljima koji planiraju provoditi neki kreativni i zanimljiv eksperiment u svojem nastavnom satu znanstvenog predmeta počevši od rujna 2014. pa sve do 31. ožujka 2015. godine (2015. godina je Međunarodna godina svjetlosti).

Tražimo projekte koji:

koriste neki od uzbudljivih izvora i alata dostupnih preko Inspiring Science Education portala su povezani sa jednom od Velikih znanstvenih ideja su bazirani na istraživačkom pristupu te su inovativni, kreativni i potiču proaktivnost.

Registrirajte svoj projekt na Inspiring Science Education web stranici gdje ćete pronaći linkove na izvore i materijale koji su dozvoljeni za korištenje u projektu, kao i kriterije ocjenjivanja. Priključite se zajednici natjecatelja na ISE portalu i pronađite druge škole sudionice.

Nagrade

Ocjenjivanje će biti provedeno u travnju 2015. godine kada će finalisti biti obaviješteni o rezultatu. Finalisti će biti pozvani na sudjelovanje na Science on Stage (Znanost na pozornici) Festivalu u Londonu koji će se održati 19. lipnja 2015. gdje će dobiti priliku posjetiti i brojne druge znanstvene izložbe.

Pobjednik će biti proglašen na Festivalu. Pobjednik i drugoplasirani će dobiti nagrade od Verniera, pružatelja istaknutih sučelja, senzora, softwarea i kurikuluma za transformaciju načina na koji učitelji podučavaju znanost u školama, te transformaciju načina na koji učenici prikupljaju, analiziraju i interpretiraju znanstvene podatke.

Krajnji rok za prijavu

Sve prijave moraju biti poslane putem interneta, koristeći postojeći obrazac do ponoći (srednje Europsko vrijeme) 31. ožujka 2015. godine.

Učitelje čija škola nije u ISE projektu (provjeriti na adresi http://www.carnet.hr/ise/popis_skola), pozivamo da pročitaju Poziv školama te se priključe projektu i ostvare dobrobiti iz projekta.

Više informacija o natjecanju potražite na Facebook stranici na https://www.facebook.com/InspiringScienceEducation, Twitter kanalu na https://twitter.com/InspiringScienc te na web stranici na http://inspiringscience.eu/competition. Također, pozivamo vas da pogledate promotivni letak natjecanja.


Javni web CARNeta